ГЕРБ: Минеков ще се сблъска със стена, ако посегне на централата на партията (ВИДЕО)

Ние имаме стотици хиляди симпатизанти, предупредиха от ГЕРБ

Тома Биков, Дилов-син и народни представители от ГЕРБ пред Министерството на културата
Тома Биков, Дилов-син и народни представители от ГЕРБ пред Министерството на културата
Народни представители от ГЕРБ-СДС, младежи от МГЕРБ, симпатизанти на партията организираха флашмоб пред Министерстовот на културата с искане за оставката на сулжебния министър на културата (Опази, Господи) Велислав Минеков. Сред пристигналите на протеста са проф. Асен Балтов, проф. Костадин Ангелов, зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Тома Биков, председателят на МГЕРБ Георг Георгиев, народните представители Теменужка Петкова, Любен Дилов-син, Александър Ненков, Маноил Манев. 

Министърът на културата не даде знак, че има намерение да промени подхода си. Той заяви, че ще изведе ГЕРБ от централата ѝ. Безпрецедентно изявление. Ние сме втора политическа сила, не дължим никакви пари на държавата. Ако се опита той ще се сблъска със стена. Но ние сме против, която и да е партия да бъде изведена от собствената ѝ централа. Ние имаме стотици хиляди симпатизанти. Това каза зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Тома Биков. 
 
В рамките на политическата криза, в която се намираме, тези действия са най-неподходящото нещо, което една власт може да направи. Призоваваме Румен Радев и служебните му министри да не пречат България да излезе от тежката политическа криза. Иначе ще видят много тежък отпор от наша страна, добави той. 
 
В редакцията на вестник "Труд" вчера бяха извършени серия неправомерни действия, имаше лица, които нямат никакво място там като например съветникът на министър Велислав Минеков Светослав Трайков. На негово име е регистриран сайт за фалшиви новини. Трябва да стане ясно, че освен репресия срещу една медия, това говори за огромната глупост от страна на представителите на служебното правителство, които участват в този "пърформънс", коментира още Тома Биков. 
 
Диктатурата на Радев мачка с кубинки свободата на словото
Диктатурата на Радев мачка с кубинки свободата на словото Източник: Zonanews
Той отново описа ситуацията с репресията срещу в. "Труд":
"Вестник "Труд" иска да си плати режийните разходи. За тази цел иска е необходима фактура. Но Министерството на културата отказва да издаде такава фактура. Защо министерството не иска да събере задълженията си? Нека те от вестника си платят, а пък след това да им кажат, че не искат повече да са техни наематели и да напуснат".
 
Има по-цивилизовани начини от това да запечаташ редакцията на вестника с полиция и областната управа. Тези хора са срам за Министерството и трябва да бъдат спрени от този, който ги е назначил. С глупавите си действия те не пречат на нас, те пречат на бъдещото управление. Ние осъждаме всяко насилие. След протестите от изминалата година полицаи, които са превишили своите права бяха наказани, завърши Тома Биков. 

Постланите стълби на Министерството на културата
Постланите стълби на Министерството на културата Източник: Zonanews
Дойдохме да постелим стълбите на властта с вестник "Труд". Велислав Минеков стана министър на културата по стечение на обстоятелствата, а всъщност той мечтае да е милиционер, каза народният представител Любен Дилов-син. "Това, което се случва е безпрецедентно. При отворен съдебен спор, властта насилствено прекратява дейността на най-стария излизащ вестник в България. Днес това се случва с "Труд" утре ще се случи с вас, след това с друг. Независимо от отношението ни към конкретния вестник обричаме крехката си свобода, ако не реагираме. Това е солидарност с медиите", добави той. 

На срещата с ГЕРБ Румен Радев каза, че ако са решили да подкарат някого, щели да започнат с ПИК. Когато президентът на България казва, че ще подкара медии, това трябва да е знак за всички. Министрите на културата и на вътрешните работи, отговорни за тези действия, не би трябвало повече да бъдат допускани до по-висок пост от този на домоуправител на блок, възмутено коментира народният представител. 

Народният представител от ГЕРБ-СДС Маноил Манев попита с
каква заповед полицията запечатва работните помещения и вещите в редакцията на вестник "Труд". "Единственият вариант за оказване на съдействие на държавен орган е, когато има надлежно решение на съда. Няма друга възможност, при която полицията да се залепи до съдия изпълнителя и да започне да запечатва. Това е безумие!", възмутено коментира Манев. 



 

Още от "Политика"

Депутатът Димитър Аврамов е осъден условно, съобщиха от Софийския градски съд

Като негов помагач е признат за виновен и Методи Петков, за което той получава присъда от шест месеца лишаване от свобода. Другият подсъдим по делото Владимир Чернев е оправдан

Прочетете повече прочетете повече

МС: България не признава резултатите от изборите, проведени в незаконно окупираните територии на Украйна

Провеждането на т. нар. президентски избори и в незаконно окупираните територии на Украйна е още едно доказателство за грубо нарушение на международното право

Прочетете повече прочетете повече

Социолог: ГЕРБ-СДС може да си позволи да играе на ръба на скалата

Защо започнаха преговорите от дамския екип? Ако си спомняте, през 2014 г. Борисов имаше същата стратегия при разговорите с Реформаторския блок. Той показа, че търси консунсус и конструктивност, добави Димитър Ганев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени