ГЕРБ напуснаха залата на НС по време на речта на Радев

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова положиха клетва в парламента за втори мандат на "Дондуков" 2. "Преди 5 год...

ГЕРБ напусна залата по време на злобарската реч на Радев
ГЕРБ напусна залата по време на злобарската реч на Радев Източник: bTV

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова положиха клетва в парламента за втори мандат на "Дондуков" 2. "Преди 5 години ми поверихте отговорната мисия да работя за единението и добруването на нашия народ, за суверенитета на вековната ни държава.

 

Пет години по-късно отново ни поверихте трудната задача да продължим по пътя, по който поехме заедно. Вашето доверие е най-меродавната оценка за сложните решения, които вземахме по време на мандата", започна обръщението си Радев.

 

И продължи в обичайната си реторика, добре позната от първия му мандат - със същия враг и същите обвинения, нито едно, от които, оказа се, не се потвърждава дори цяла година, откакто управлява Радев.

 

В момента, в който държавният глава заговори за гражданския бунт през 2020 г. "срещу мафиотизацията на властта", депутатите от ГЕРБ напуснаха демонстративно пленарната зала.

 

Очевидно новият-стар президент не смята да променя амплоато си, а не е намерил още нова мишена, за да продължи да бъде разединител и рушител на българското общество.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени