ГЕРБ: Няма да има промени преди първо четене на проекта за промени в Конституцията

Радомир Чолаков призова да се концентрират строго върху конституционната реформа, а националният празник е под черта

Радомир Чолаков
Радомир Чолаков Източник: Zonanews

"На първо четене ще бъде приет такъв какъвто е проектът за промени в Конституцията, подписан от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС. Предложенията могат да бъдат правени между първо и второ четене, но няма да бъдат приети такива извън обхвата", това заяви Радомир Чолаков, председател на Конституционната комисия в НС и депутат от ГЕРБ.

 

Чолаков призова да се концентрират строго върху конституционната реформа, а националният празник е под черта.

 

На въпрос дали има консенсус за ограничаване до един мандат на главния прокурор, каквато бе идеята на ДПС, Чолаков коментира, че сега има много разнопосочни мнения и в следващите няколко седмица ще има дебат.

 

"Организират се много кръгли маси, на които академичната общност ще обсъди внесените предложения, ние членовете на Конституционната комисия, ще присъстваме и ще чуем различните мнения", каза още депутатът от ГЕРБ.

 

Той подчерта, че на този етап не е възможно да се внесат нови предложения включително и ясното вписване в Конституцията, че България е член на ЕС.

Още от "Политика"

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри

В момента в ОИСР членуват 38 държави, сред които най-развитите икономики от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от глобалното производство и търговия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени