ГЕРБ: Опитите да ни изчегъртат останаха безуспешни! Идва задкулисно управление

Няма нищо по-тъжно и безполезно от използването на стъргалка, но българската демокрация е жива, допълни той

Брифинг на ГЕРБ
Брифинг на ГЕРБ
Благодаря на всички, които отидоха да гласуват, няма значение за коя партия – на фона на хаоса в изборния процес, на системните усилия те да бъдат сплашвани и разколебавани, това, че на днешния ден те отидоха да гласуват, е постъпка, която заслужава най-висока оценка, каза на брифинг Томислав Дончев. Той отбеляза безпрецендтно ниската избирателна активност.
 
Искам да благодаря на всички български граждани, които гласуваха за нас. Какъвто и да е резултатът – съвсем първи, по-малко първи, резултатът за нас е постижение, защото този резултат го имаме след почти двумесечни опити да се впрегне целия ресурс на държавата – правителство, МВР, служби, ние да се представим по-зле на изборите. Опитите за ичегъртване са очевидно неуспешни, заяви Дончев.
 
Няма нищо по-тъжно и безполезно от използването на стъргалка, допълни той. Каквито и усилия да бъдат правени да се изкривява изборният резултат и гражданите да бъдат заблуждавани, демокрацията е жива и това е добра новина, каза още зам.-председателят на ГЕРБ.
 
Тома Биков заяви, че се очертава правителство на т.нар. протестни партии без ясна отговорност и с подкреха или на БСП или на ДПС. Той допълни, че не вижда България да има стабилно правителство не само последните месеци, но и години. Пред България има два варианта – задълбочаване на политическата криза или задкулисно управление. Ще помагаме с каквото можем, но за съжаление не виждаме никакъв потенциал държавата да има успешно управление през следващите месеци и години, заяви той.
 
Дончев допълни, че от ГЕРБ няма да предадат нито един честен и достоен български гражданин, независимо за кой е дал гласа си и ще продължават да работят за страната.  

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени