ГЕРБ организира протест пред МС срещу политическите репресии в страната

Ако някой с някоя болна глава си е въобразил, че ще ни пречупят искам да му кажа още рано сутринта, че е сбъркал. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев

Министерски съвет
Министерски съвет Източник: Zonanews

В 9:00 часа днес сутринта ГЕРБ организира протест пред Министерския съвет с една единствена цел - да се защити демокрацията и своодите на българските граждани и срещу политическите репресии на Кирил Петков и Бойко Рашков. Както се разбра късно след полунощ от адвоката на задържания лидер на ГЕРБ Борисов - Менко Менков - Кирил Петков директно е намесен в това задържане, извършено на база на сигнал писан по медиини публикации. 

 

"Изобщо не говорим за бунт. Говорим за мирен протест. Да заповядат всички хора, които искат да защитят демокрацията", каза снощи бившият здравен министър и настоящ депутат от ГЕРБ-СДС Костадин Ангелов. 

 

 "Ако някой с някоя болна глава си е въобразил, че ще ни пречупят искам да му кажа още рано сутринта, че е сбъркал". Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

 

"Ние не може да не защитим лидера си. Ако някой болен мозък си въобразява, че може да злоупотребява с държавните институции, той е сбъркал", каза още Дончев и добави: "Познавам Бойко Борисов от над 10 години. Не вярвам, че той може да е изнудвал когото и да е. Тази операция има за цел да обезглави опозицията".

 

Според националния координатор на ГЕРБ Никола Николов "това е театър организиран от Бойко Рашков и Кирил Петков за да прикрият своята пълна безпомощност".

 

"Цялата тази ситуация е абсурдна. Връщаме се към 1945 г., когато хиляди са били отвеждани от домовете си. Понеже не им харесва съдебната система остава да върнат Народния съд".

 

Това каза другият зам.-председател на ГЕРБ Делян Добрев по повод обиска и отвеждането на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов късно снощи в ГД "Национална полиция". Според Добрев с това задържане правителството на Кирил Петков цели да прикрие важни решения свързани с военния конфликт в Украйна.

 

В четвъртък вечерта Костадин Ангелов призова всички симпатизанти на ГЕРБ да се присъединят към протеста на партията пред сградата на Министерски съвет. Той започва точно в 09:00 ч.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени