ГЕРБ отговарят на ПП-ДБ с брифинг в Народното събрание

Вчера Мария Габриел върна първия проучвателен мандат за съставяне на кабинет на президента Румен Радев изпълнен, след което той издаде указ

Мария Габриел
Мария Габриел Източник: МВнР

ГЕРБ отговярат на обвиненията на ПП-ДБ тази сутринт. Брифингът започна в 08:30 часа на трибунката в сградата на Народното събрание (в мраморно фоайе).

 

Очаквам извинение! Не съм нарушила конституцията, заяви номинираната за премиер Мария Габриел. Зад нея застана групата на ГЕРБ, начело с лидера на партията Бойко Борисов. Тя припомни, че 11-те кандидати за министри, които е предложила, и сега са министри.

 

"Подчертах - работи се в екип, на котйто имаш доверие и сега е моментът, в който трябва да покажем своята отговорност към България", подчерта Габриел. 

 

Вчера Мария Габриел върна първия проучвателен мандат за съставяне на кабинет на президента Румен Радев изпълнен, след което той издаде указ, с който предлага на 49-ото Народно събрание да избере за министър-председател кандидата, предложен от първата по численост парламентарна група.

 

Тя представи и състав на Министерския съвет. По-късно вечерта от ПП-ДБ обвиниха, че 11 от министрите не са били съгласувани с тях и заявиха, че няма да подкрепят представения от Габриел състав на кабинета.

 

В брифинга участваха всички лидери на партиите в ПП-ДБ, както и някои от министрите, чиито имена бяха визирани в проекто-кабинета на номинираната от ГЕРБ-СДС за премиер Мария Габриел.

 

Всички те заявиха, че не са давали съгласие да участват в кабинет с мандата на ГЕРБ-СДС и никой не ги е питал преди имената им да отидат при президента Радев.

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени