ГЕРБ: Откакто "Промяната" е на власт, не е направено нищо за българската околна среда

Младен Шишков припомни, че по отношение на околната среда ГЕРБ винаги са поддържали българското законодателство в съответствие с европейското в сроковете, определени от ЕК

Младен Шишков, ГЕРБ
Младен Шишков, ГЕРБ Източник: Zonanews

През изминалите шест месеца, откакто "Продължаваме промяната" е на власт, не е направено нищо за българската околна среда. Това заяви депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Младен Шишков, цитиран от БГНЕС. Народното събрание разглежда Законопроект за изменение и допълнение на Закона за опазване на околната среда.

 

Шишков отбеляза, че въпреки спешността на наказателните процедури за изминалите 6 месеца, ПП не са приели окончателно нито един законопроект. "С изключение на така важния акт – изместването на НИМХ от МОН към МОСВ", припомни той. Депутатът от ГЕРБ се обърна към своите колеги от ПП: "Вие все още нямате действащ План за възстановяване и устойчивост, договарянето на новата оперативна програма е доникъде, нови законопроекти нула, инвестиции в сектор околна среда нула. Ето това направи Промяната за шест месеца".

 

Младен Шишков припомни, че по отношение на околната среда ГЕРБ винаги са поддържали българското законодателство в съответствие с европейското в сроковете, определени от ЕК. "В някои случаи, като вноса на отпадъци за оползотворяване, българското законодателство е дори по-строго от европейското", добави той.

Още от "Политика"

Борисов в Нова Загора с мощна подкрепа за кандидат-кмета на партията Галя Захариева (НА ЖИВО)

Откакто 20 години е в политиката Атанасов няма победа, няма победа Корнелия Нинова. Нямаше да имат победа ПП, ако не бяха направили измамата с машините, заяви бившият премиер

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени