ГЕРБ: Политическа инсинуация е внушението, че причината за инцидента на АМ "Струма" е в пътното трасе и в пътната настилка (ВИДЕО)

Такива инсинуации направиха кметът на Перник от БСП и служебни министри

Брифинг на ГЕРБ за катастрофана на АМ Струма
Брифинг на ГЕРБ за катастрофана на АМ Струма
Десислава Атанасова и Александър Иванов дадоха брифинг в Централата на ПП ГЕРБ във връзка с ужасяващата катастрофа на АМ "Струма", при която загинаха 45 македонски граждани, от които 12 деца.
 
"В този ужасен ден на огромна трагедия считаме, че всички опити за политически инсинуации и внушения, че причината за инцидента е в пътното трасе и в пътната настилка, изразени от кмета на Перник и от служебни министри, са дълбоко грешни. Апелирам към всички политици, да разберат, че изборите приключиха. Внушенията няма да върнат погубените човешки животи. Сега трябва да с егарантира честно, обективно и прозрачно разследване. Сега е време за смирение", каза бившият шеф на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова и избрана за народен представител в 47-то НС.

Участъкът от АМ "Струма", на който е катастрофирал македонският автобус е проектиран и строен между 2002 и 2004 г., по времето на г-н Костадин Паскалев като вицепремиер и регионален министър (от БСП, бел.ред.). Строен е по изискванията на тогавашното законодателство", каза Александър Иванов, избран за народен представител в 47-то НС. Той обясни, че тогавашните норми за проектиране и строеж на автомагистрали са променени преди две години, по немски образец. "Старата наредба е от 1987 г., т.е. участъкът е проектиран и строен по съветски тип", допълни Иванов. 

В съществуващата нормативна уредба не се допускат подобни наклони, които са повече от 6 градуса. И виражи, които сега не биха се построили по такъв начин. Те така строиха навремето, че и в този участък,  и по цялото трасе на АМ "Люлин", строена пак по времето на министър Асен Гагаузов от БСП, сме укрепвали не едно и две свлачища и срутища, добави той.

"Мантинелите по "Тракия" са в ужасно състояние. Така е и по "Струма" и по "Хемус". Нито метър ремонт не направиха", изрази недоволство то си Иванов. Той припомни, че предишното правителство е издало указания за укрепване на участъка и маркировката.
 
Десислава Атансова допълни, че преди 7 месеца всички ремонти и строежи са спрени и поясни, че при предишната подобна трагедия оставката са си подали трима министри. "Очакваме г-н Радев да поиска отговорност на своите министри и да им поиска оставките", коментира още тя.
 

Още от "Политика"

Комунистическият следовател Бойко Рашков нападна още един журналист, млати оператора и него с чадър (ВИДЕО)

Преди това Рашков счупи телефона на колегата Николай Караколев преди комисията, на която депутатите трябваше да го изслушат за връзките му с контрабандистите Марин и Стефан Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени