ГЕРБ: Президентът за пореден път показа, че търси конфликт с НС

Призоваваме президентът да не оказва натиск върху независимия конституционен съд, заяви Рая Назарян

Рая Назарян, ГЕРБ-СДС
Рая Назарян, ГЕРБ-СДС Източник: Zonanews

Президентът за пореден път показа, че търси конфликт с НС. Целта му е да отслаби парламентарното мнозинство. Това заяви Рая Назарян във връзка с решението на Румен Радев да сезира КС срещу избора на нови конституционни съдии.


"Президентът за пореден път демонстрира несъгласие за това, че законодателният орган работи, приема важни закони и решения за държавата, което явно противоречи на неговото разбиране за еднолично управление на държавата, каквото наблюдавахме по време на служебните кабинети", заяви тя. 

 

Назарян каза още, че напомнят на Румен Радев, че съдиите, които той назначава от своята квота ги назначава еднолично. А процедурата, която проведе Народното събрание е била публична. 

 

"Призоваваме президентът да не оказва натиск върху независимия конституционен съд", каза още тя. 

Още от "Политика"

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри

В момента в ОИСР членуват 38 държави, сред които най-развитите икономики от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от глобалното производство и търговия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени