ГЕРБ при президента: Време е за адекватни и държавнически решения - това очакват хората от нас

Наред с икономическата, социалната, здравната и бежанската криза днес сме изправени и пред политическа кризаq pdslr <doel

Десислава Атанасова, ГЕРБ
Десислава Атанасова, ГЕРБ Източник: Zonanews

"Призовавам останалите политически партии да проявят разум и да работим заедно. Цялото политическо противопоставяне вероятно ще чуем и видим в едни предстоящи предсрочни избори. Но сега е време за адекватни и държавнически решения  - това очакват хората от нас", заяви Десислава Атанасова по време на консултациите при президента Румен Радев.

 

"Отчитаме предизвикателствата, пред които е изправена държавата ни", каза още тя. 

 

"Наред с икономическата, социалната, здравната и бежанската криза днес сме изправени и пред политическа криза. Българските граждани изпитват основателни тревоги от растящите цени, продължаващата война и от неизвестността, породени от кризите, които не могат да бъдат решени само от една партия", посочи президентът Румен Радев.

 

По думите му бъдещето на гражданите зависи от решението на политиците и усилията на институциите не само в национален, но и в международен контекст.

 

"България очаква по-силна подкрепа в съюзите, в които членува, очакваме да работим още по-ефективно и а да използваме всяка възможност, за да отстояваме националния интерес и да не допускаме страната да остане в периферията на Европа. Това изисква амбициозна, адекватна и последователна външна политика", добави Радев.

 

Според президента дълбоката криза, която е обхванала обществото ни, е породила стремежа към промяна. "Но непрекъснато намаляващата избирателна активност е атестат за сриващото се доверие в политическата класа, това поставя рискове за България и от политическите партии зависи да си възвърнат това доверие", отбеляза той.

Още от "Политика"

Прокуратурата предложи на ръководството на МВР и на ДАНС общо междуведомствено звено за изборите

Създаването на звеното цели да се подобри взаимодействието и координацията между институциите за законосъобразно провеждане на изборите и за гарантиране на политическите права на гражданите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени