ГЕРБ призова управляващите да обяснят какви са вижданията им за промяна в КЗК - и тя ли ще бъде превърната в партиен, или коалиционен орган като КЕВР

Единствените промени, визирани до момента, са в намаляването мандатността и в изпълнителното му тяло. Нищо по същество

Александър Иванов
Александър Иванов Източник: Zonanews

 

Александър Иванов от ГЕРБ призова управляващите да обяснят какви са вижданията им за промяна в КЗК, защото не виждал такъв освен в намаляването мандатността и в изпълнителното му тяло. Той посочи, че само се увеличават заместниците на ръководството на двама.

 

"Надявам се това да не отговаря на някакъв квотен принцип. Какви проблеми се търсят да се решат и това дали не е цел за овладяване на някакви органи?", атакува той управляващите. Иванов обвини коалицията, че е подходила по същия начин с КЕВР и заподозря, че и КЗК ще бъде превърната в тясно партиен, може би коалиционен орган.

 

Депутатът посочи, че европрактиката дава и мандатност като сегашната. По думите му най-ниската продължителност е 5 г, а в някои страни този орган е без мандат. И попита защо този законопроект не е внесен от Министерския съвет. "Сегашният мандат приключва след не по-малко от година. За къде бързате, какво ще промените освен ръководството?

 

Има ли решение за подобряване работата на органа? Не забравяйте, че той не е последна инстанция и неговите решения подлежат на съдебен контрол", обърна се към вносителите Иванов.

 

 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени