ГЕРБ разкри абсурдни несъответствия около PCR теста на председателя на НС Минчев

Настоява Никола Минчев да посочи къде е направен тестът му за Covid-19

Проф. Костадин Ангелов в НС
Проф. Костадин Ангелов в НС Източник: БГНЕС

От ГЕРБ настояха председателят на Народното събрание Никола Минчев да посочи коя е лабораторията или лечебното заведение, където е направен тестът му за Covid-19 и кой е бил дежурният вирусолог, който го е валидирал след Консултативния съвет при президента.

 

Според бившия здравен министър Костадин Ангелов има редица несъответствия между наличната информация и сроковете, при които може да бъде направено изследването: "Председателят на парламента е посетен от лекар, тестът е направен в къщи. Лекарят е дошъл в 8:15, връща се в 8:30. В 9:20 медиите съобщават за положителен тест. Абсурдно е!".

 

"Възможностите са две - или тестът е направен след КСНС, но PCR не може да излезе за толкова бързо време и обикновено е два часа, или тестът е взет преди КСНС. Ако тестът е взет преди КСНС, той е имал симптоми преди КСНС и появата му на КСНС е безотговорно поведение", добави проф. Ангелов. 

 

Костадин Ангелов отново допусна, че казусът с теста на Никола Минчев може да има връзка с планираната визита на премиера Кирил Петков в Северна Македония: "Това беше животоспасяващ ход за българското правителство и за премиера Петков, защото в противен случай, той нямаше да може да изпълни, това което декларира от трибуната на НС. В крайна сметка президентът издърпа ушите на премиера Петков с КСНС."

Още от "Политика"

Комунистическият следовател Бойко Рашков нападна още един журналист, млати оператора и него с чадър (ВИДЕО)

Преди това Рашков счупи телефона на колегата Николай Караколев преди комисията, на която депутатите трябваше да го изслушат за връзките му с контрабандистите Марин и Стефан Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени