ГЕРБ решава ще върнат ли мандата

Ако мандатът бъде върнат, президентът връчва следващия мандат на втората по големина политическа сила в парламента "Има такъв народ"

Митов, Атанасова, Биков
Митов, Атанасова, Биков Източник: Булфото

Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще решава дали да върнат мандата или да внесат проектосъстава на правителството начело с Даниел Митов за гласуване в Народното събрание. "Има такъв народ" отхвърлиха поканата за консултации с ГЕРБ - СДС вчера, ден преди това Демократична България направи същото. Ако мандатът бъде върнат, президентът връчва следващия мандат на втората по големина политическа сила в парламента "Има такъв народ". Те все още не са дали отговор на въпроса - дали ще приемат, въпреки декларираната подкрепа от всички други партии. "Ние направихме открит опит да призовем партиите за разговори за конкретни политики и възможности за съставяне на кабинет, който да поеме отговорността за управлението на страната в ситуация, която не е лесна", заяви Митов.

 

"Още преди конституирането на настоящия Парламент ПП "Има такъв народ" заяви пределно ясно, че по никакъв начин и по никакъв повод няма да участва в разговори с партии, представляващи досегашното управление на страната. За нас ПП ГЕРБ е основен символ на статуквото и за нас е изключено да обсъждаме каквото и да било правителство, предложено от представителите на тази партия. Затова намираме за естествено да откажем участие в предложените от Вас консултации", заяви вчера Тошко Йорданов, председател на ПГ на "Има такъв народ".

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени