ГЕРБ-СДС пита кой и защо е прикрил убийството на офицер Тодор Манчев (ВИДЕО)

Румен Радев трябва да понесе отговорност за създадения хаос, каза Даниел Митов

Брифинг на ГЕРБ-СДС
Брифинг на ГЕРБ-СДС

 

От ГЕРБ отново повдигнаха въпроса за смъртта на ст.лейт. Тодор Манчев, който бе открит мъртъв в спалното помещение на полигона "Ново село". Днес се разбри, че е извършена ексхумация на трупа на младия военнослужещ и според нова експертиза най-вероятната версия е за убийство. 

 

На трибунка в парламента пред медиите Христо Гаджев от ГЕРБ-СДС поиска информацията за разследването да бъде оповестена. Той посочи, че от коалицията са се срещали още лятото със семейството на загиналия военен. Гаджев настоява да се изясни истината. От ГЕРБ-СДС питат кой и защо е прикрил убийството на Манчев.

 

"Този случай е еманация на цялото управление на Румен Радев. Опитът да се прикрие убийство е начинът, по който функционира цялата администрация, управлявана от него. Целта е да се назначават хора, одобрявани лично от него. Тези хора не са спират пред нищо, включително да прикриват убийства, за да може техният кръстник да спечели втори мандат", коментира зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

 

Той е категоричен, че става въпрос за скандал, като смятат, че и Румен Радев трябва да понесе отговорност за създалия се хаос. Даниел Митов нарече президента "патрон, кръстник". "Затова е важно след следващите президентски избори г-н Радев да не бъде повече президент. Виждаме такива примери навсякъде. Това не може да не предизвиква гняв у нас", заяви Митов.

"Генерал Сотиров сега беше и.д. тогава, инцидентът беше прикрит, за да бъде повишен в звание генерал и да бъде сега шеф на "Военна полиция". Тези рецидиви не са само в МО, има и в МИ.  Ние призоваваме и другите партии да подходят отговорно и да застанат зад нас в тази битка. Сега отново ги призоваваме, защото това е безобразие", добави зам.-председателят на ГЕРБ.

 

Тома Биков каза, че тази тема от днес предизвиква тотален скандал. "Това е на практика прикриване на убийство от "Военна полиция". Има много детайли, които трябва да се разследват. И за да стане това е нужно Румен Радев още днес да освободи шефа на "Военна полиция". Докато този човек изпълнява тази си длъжност има риск да бъдат потулени доказателства и разследването да бъде скатано, коментира още той.

 

Министърът на отбраната трябва да подаде оставка, добави Биков. "Обръщаме се към Радев, защото той е ръководителят на тези хора. Трябва да се осигури пълна прозрачност за това, което се случва във "Военна полиция". Прикриването на тези неща ще означава, че някой не желае тези неща да бъдат разследвани и разкрити. И по тази тема ние наистина разчитаме на съдействие на другите политически сили". 

 

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени