ГЕРБ-СДС поискаха оставката на Константинова, тя се извини с половин уста за думите си

Парламентът изслушва Константинова относно решението за прекратяване на плана за разселване на бежанци от Украйна

Калина Константинова
Калина Константинова Източник: Zonanews

С плакати "Оставка" върху листове А4  посрещнаха депутати от опозицията изказването на вицепремиера по ефективно управление Калина Константинова в парламента. Тя дойде в НС по искане на ГЕРБ-СДС, които настояха да получат повече информация по действията на кабинета и плана за настаняване на украинските бежанци у нас.

 

"Бих искала да поднеса своето извинение на онези български и украински граждани, които са се почувствали засегнати от думите ми. Това не е била моята цел". Това заяви вицепремиерът Калина Константинова от парламентарната трибуна. 

 

Заместник-председателят на парламента Мирослав Иванов, който наскоро се размина с остраняването си заради безобразното си поведение в НС и отнемането на думата на председателя на най-голямата опозиционна ПГ, отправи молба към депутатите да свалят листовете. 

 

"Нека ви разкажа в детайли какво се случи в последните дни. Дните между 29 и 31 май бяха 3 много тежки дни, в които прожекторите бяха насочени към Националния кризисен щаб. На цяла България беше ясно, че задачата, която стои пред нас, е много, много трудна, че няма опит, от който да се поучим и че да се подслонят за 3 дни 60 000 човека би било огромно предизвикателство", подчерта вицепремиерът. 

 

Парламентът изслушва Константинова относно решението за прекратяване на плана за разселване на бежанци от Украйна. Това решиха депутатите в началото на пленарното заседание по предложение на ПГ на ГЕРБ-СДС.

На 30 май вицепремиерът във видеообръщение съобщи, че правителството прекратява интеграционния план за разселване на бежанци във вътрешността на страната. 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени