ГЕРБ-СДС: Страната е връхлетяна от множество кризи, а управляващото мнозинство няма виждания как да се справим с тях (ВИДЕО)

Внасяме законопроект за създаване на "карта на българина" за всички българи от диаспората

Радомир Чолаков и Маноил Манев
Радомир Чолаков и Маноил Манев

Днес с група народни представители внасяме Закон за изменение и допълнение на Закона за личните документи, с които предвиждаме създаването на карта на българина. "Това е карта на българите от диаспората, с която те да могат да се чувстват почти равни с българските граждани. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков на брифинг пред журналисти.

 

"Всички виждаме, че страната е връхлетяна от поредните кризи – икономическа, енергийна, социална, поток от бежанци. Силно сме обезпокоени от факта, че управляващото мнозинство няма законодателни виждания и няма законодателна програма как да се справим с тези кризи. Днес виждате програмата на дневния ред на Народното събрание се занимава може би със съществени въпроси, но съществени за друго време. Ние се намираме във форсмажор, страната се намира във форсмажор. Според нас народното представителство трябва да разглежда приоритетно законопроекти, които решават конкретните проблеми, пред които сме изправени днес", допълни депутатът.

 

"В петък ПГ на ГЕРБ-СДС внесе Законопроект за изменение и допълнение на Закона за убежищата и бежанците, с което предлагаме много ясен регламент за това как се посрещат, обслужват и обработват бежанците – нещо, за което българското правителство вече 14-ти ден не може да разбере как да се оправи с този проблем. Предложихме цял закон за доброволчеството. Както знаете много наши сънародници днес се занимават с доброволчество,  а ние нямаме закон, няма организация, няма регламент, няма подкрепа от страна на държавата за тези доброволци", заяви още Чолаков.

 

Народният представител от ГЕРБ-СДС Маноил Манев обясни, че "идеята е да дадат възможност в тези трудни времена, на българската диаспора, на българските хора с българско самосъзнание, живеещи зад граница, изкушавам се да го кажа – вчера министър-председателят каза, че на входа на границата ще им раздават едни листчета с печатчета, не – няма да им издаваме, ние предлагаме на българската диаспора да не раздаваме никакви листове с никакви печати, а да създадем карта на българина".

 

"Както има карта на постоянно пребиваващи лица. За картата ще може да се подават документи както в България, така и зад граница във всяко консулство или представителство в България", добави Манев.

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени