ГЕРБ сезира Конституционния съд за машинното гласуване (ВИДЕО)

В рамките на седмица ГЕРБ сезира за втори път Конституционния съд

Брифинг ГЕРБ-СДС
Брифинг ГЕРБ-СДС Източник: Facebook

Внасят се противоконституционни текстове. Приетият ИК застрашава право на българския гражданин свободно да избира. Съгласно нашата конституция е равно и пряко с тайно гласуване. Последната седмица, грубо беше погазена конституцията, законите на страната, но и правилника на НС. Пускаме конституционна жалба. Подписали сме се всички членове на ГЕРБ/СДС. Очакваме Конституционният съд да защити правата на българите. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасована брифинг в НС. С нея бяха членовете на правната комисия Радомир Чолаков и Дани Каназирева. 

 

Целта на парламентарно представените партии е да сглобят някакъв Изборен кодекс с противоречащи си текстове, така че да обслужат партийния си интерес, каза още Атанасова.

 

В рамките на седмица ГЕРБ сезира за втори път Конституционния съд, като днес внесе искане за обявяване на противоконституционни текстове от Изборния кодекс за машинното гласуване. 17 страници с мотиви, подписани от всички депутати на групата са изпратени до съда.

 

Още от "Политика"

Водещи новини

Хунтата готви чистка на над 220 полицаи на ръководни позиции

Целта е тотално обезглавяване на МВР-ГДНП, ГДБОП, Жандармерия и Гранична полиция до ниво началници на отдели, и уволнение на директорите и техните заместници в областните дирекции и в районните управления в цялата страна.

Последни новини

Най-четени