ГЕРБ сезира Конституционния съд за машинното гласуване (ВИДЕО)

В рамките на седмица ГЕРБ сезира за втори път Конституционния съд

Брифинг ГЕРБ-СДС
Брифинг ГЕРБ-СДС

Внасят се противоконституционни текстове. Приетият ИК застрашава право на българския гражданин свободно да избира. Съгласно нашата конституция е равно и пряко с тайно гласуване. Последната седмица, грубо беше погазена конституцията, законите на страната, но и правилника на НС. Пускаме конституционна жалба. Подписали сме се всички членове на ГЕРБ/СДС. Очакваме Конституционният съд да защити правата на българите. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасована брифинг в НС. С нея бяха членовете на правната комисия Радомир Чолаков и Дани Каназирева. 

 

Целта на парламентарно представените партии е да сглобят някакъв Изборен кодекс с противоречащи си текстове, така че да обслужат партийния си интерес, каза още Атанасова.

 

В рамките на седмица ГЕРБ сезира за втори път Конституционния съд, като днес внесе искане за обявяване на противоконституционни текстове от Изборния кодекс за машинното гласуване. 17 страници с мотиви, подписани от всички депутати на групата са изпратени до съда.

 

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени