ГЕРБ ще подкрепят предложението на ДБ за ротационен председатeл на парламента (ВИДЕО)

Лидерът на ГЕРБ отново заяви, че това, което най-много го притеснява е случващото се в Запорожката АЕЦ

Брифинг на ГЕРБ
Брифинг на ГЕРБ Източник: Скрийншот/Facebook

ГЕРБ ще подкрепят предложението на "Демократична България" за ротационен председател на парламента. С това извънредно изявление излезе тази вечер  лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след безпрецедентната ситуация, при която депутатите не успяха да изберат председател на 48-ото Народно събрание. Съпредседателят на ДБ Христо Иванов предложи изход от конституционната криза - двамата кандидати на ГЕРБ и ПП - Росен Желязков и Никола Минчев да се въртят на ротационен принцип на председателския стол в парламента.


"Още веднъж искам да кажа. Има много приказки народни за двете овнета, дето са се бутали на моста, но народът не заслужава това, което се случи днес в парламента. Погази се конституцията и практиката, която я имаше до сега. Не сме се заинатили за председателския пост, просто той е право на победителя в изборите", подчерта Борисов.

 

"Финансова, икономическа, енергийна, миграционна всяка дума която приложиш към криза е факт. А ние продължаваме да се занимаваме кой ще е председател на НС", посочи още той Борисов. "Благодаря на Иванов и ДБ, че дадоха разумно предложение за ротационно председателство на НС, защото е важно то веднага да заработи. Затова утре на Председателски съвет изразете нашата подкрепа, за да се отпуши работата. И сега има протести", каза Борисов на своите депутати.

 

Лидерът на ГЕРБ отново заяви, че това, което най-много го притеснява е случващото се в Запорожката АЕЦ. "Днес там се водят боеве. В тази ситуация в света, в която дори и Германия не може да емитира дълг, кризата, рецесията, в която влиза Европа е чудовищна, ние  си играем на председател. С радост бих им го отстъпил, но не е честно спрямо избирателите на ГЕРБ. Бяхме призовани да се покаем, но само народа може да го поиска от нас, ние го направихме и народът ни подреди първи с над 5% повече от другите. Затова искаме да сме отговорни именно към народа", продължи Борисов.

 

"Дали ще е Желязков или друг - няма значение, има значение, че първият носи отговорност. Но ние сме готови да подкрепим това предложение, само и само утре да имаме председател. Благодаря на ДБ и Христо Иванов да станем част от това конструктивно предложение", приключи Борисов.

 

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени