ГЕРБ скандират "Мутри, вън" и "Таня, вън"

Бившата адвокатка на групировката "Мултигруп" Татяна Дончева обяви, че вицепремиерът Томислав Дончев няма да бъде изслушан

Татяна Дончева и главатарят на групировката "Мултигруп" Илия Павлов
Татяна Дончева и главатарят на групировката "Мултигруп" Илия Павлов

Безпрецедентните сблъсъци в парламента принудиха председателя на парламента Ива Митева-Рупчева да избяга от заседанието.  Митевa-Рупчева толкова се обърка и беше толкова притеснена, че й се наложи да даде 30-минутна почивка. След почивката Митева така и не се върна в залата и беше изместена от зам.- председателката и представителка на "Изправи се! Мутри вън" - Татяна Дончева. ГЕРБ скандират "Мутри вън" в парламента. Напрежението възникна след като председателстващата заседанието бивша адвокатка на групировката "Мултигруп" обяви, че вицепремиерът Томислав Дончев няма да бъде изслушан. Тя заяви, че думата ще му бъде дадена, но не сега. Депутатите преминаха към изслушване на Кирил Ананиев.

 

"В случай е гласуван дневен ред, така че ние сме по точка в дневен ред. Моля ви процедура се дава, когато има процедура. Моля ви прочетете си дефиницията за процедура. Заповядайте, г-н министър. Започнете да си говорите", каза някогашната адвокатка на убития през 2003 г. Илия Павлов. Финансовият министър изчакваше на правителствените банки и скоро след това си тръгна. 


Татяна Дончева прекъсна заседанието на парламента за 10 минути и свика Председателски съвет след като депутатите от ГЕРБ - СДС тропаха по банките и скандираха "Таня, вън"! "Министърът ще дойде ли да отговаря", попита Татяна Дончева и прекъсна заседанието за 10 минути и свика Председателски съвет на парламента.

 

След почивката, която продължи по-дълго от обявеното, на мястото си се върна Ива Митева-Рупчева, която заяви, че е постъпило предложение за отлагане на точките 3 и 4, които са за изслушване на министъра на финансите. Последва гласуване и 143 народни представители гласуваха "за" отлагането и така Кирил Ананиев ще бъде изслушан на 21 април, сряда, когато ще бъде изслушан и премиерът Бойко Борисов.


След гласуването народните представители преминаха на точката за създаване на Комисия по правните въпроси, Комисия по здравеопазването и Комисията по бюджет и финанси. Въпреки че от ГЕРБ предложиха безспорната кандидатура на проф. Горчев за председател на Комисията по здравеопзването, представителите на "Мултигруп", Черепа и пеликаните от костовата приватизация не я приеха и избраха Александър Симидчиев за председател.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени