ГЕРБ: След решението на КС за АПИ, ПП да се засрамят от решението си за парите на пътищарите

В игри и закачки 8 месеца са ни управлявали хора, които са били изключително некомпетентни, заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Александър Ненков

Николай Нанков
Николай Нанков Източник: Zonanews

"Продължаваме промяната" трябва да се засрамят и да поемат своята политическа отговорност. Това поискаха от ГЕРБ във връзка с решението на КС, което постанови като противоконостутицонно решението на миналия парламент АПИ да плати само половината пари на пътните строители. Именно партията сезира тогава Конституционния съд.

 

"КС каза - несъвместима с конституцията намеса. НС се намеси в работата на изпълнителната власт. Пътищата са абсолютно неподдържани през това време. Нищо не е мръднало от времето на Борисов, само празни приказки. Питайте Настимир Ананиев кой му даде списък от фирми, защото той беше вносител на този доклад", заяви на извънреден брифинг бившият регионален министър и настоящ депутат Николай Нанков.

  
"Много фирми вероятно ще претендират за загубени ползи назад във времето. Предупреждавахме ги, че тогава, че е противоконституционно решението и погазва законите. Как така през парламентарна комисия ще се решава за плащания по вече дължими суми към контрагенти на АПИ, с които тя има търговски решения. Потърпевши са българските граждани, които година и половина карат по разнебитените пътища заради подобни действия", заяви Нанков.

 

Виждаме пореден опит за погазване на конституцията на България. Това е решението, с което НС по груб начин се намесва в работата на изпълнителната власт, в работата на АПИ. Група намеса на НС за плащане на одобрени дейсности, приети от АПИ. НС със свое решение блокира плащането по тези дейности. НС е направило и разделение на фирмите - на някой да бъде платено 100%, а на други 50%. Това подчерта бившият регионален министър и настоящ народен представител Петя Аврамова. 


"В игри и закачки 8 месеца са ни управлявали хора, които са били изключително некомпетентни. И които само на думи вярват в разделението на властите и в правовата държава. Това става все по-ясен факт. Конституционният съд казва, че има недопустима намеса и не може парламента не може да се меси в работата на изпълнителната власт как да регламентира спор между частни лица. И лишава компаниите от тяхното право да обжалват по съдебен ред отношенията си с МРРБ и АПИ. От оставеното от нашия кабинет нищо не е мръднало, само празни приказки", заяви депутатът от ГЕРБ Александър Ненков.

 

 
 

 

Още от "Политика"

България и Германия подписаха споразумение за съвместната покупка на зенитно-ракетни комплекси IRIS-T

Общата цел на страните, които участват в инициативата на ЕС, е да се насърчи сътрудничеството в областта на отбраната чрез съвместно възлагане на обществени поръчки за оперативно съвместими и взаимнозаменяеми оръжейни системи

Прочетете повече прочетете повече

ЦИК поставя под въпрос законността на изборите, намесва се недопустимо в изборния процес

Според източници от комисията председателят на ЦИК Камелия Нейкова е дала знак на ДПС-Доган, че могат да бъдат сигурни, че ще получат желаната от тях регистрация за явяване на избори

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени