ГЕРБ-София иска отстраняване на областния управител: Нямаме ѝ вяра на Вяра (ВИДЕО)

Тормозът от страна на Борис Бонев и Васил Терзиев над София продължава, заяви Антон Хекимян

Общинските съветници от ГЕРБ-СДС искат оставката на областния управител Вяра Тодева
Общинските съветници от ГЕРБ-СДС искат оставката на областния управител Вяра Тодева Източник: Скрийншот видео кадър

Общинските съветници от ППДБСС бягат от отговорността си да работят за София, хвърляйки отново столицата в политическа криза. Решението на областния управител Вяра Тодева, назначена от ПП-ДБ, да върне за преразглеждане състава на комисиите блокира разглеждането на бюджета на София, над 600 културни събития, редица доклади и жалби, свързани с работата на столичните училища и засягащи обществения ред в столицата. Това заявиха общинските съветници от ГЕРБ-СДС по време на извънреден брифинг.

 

"Нямаме вяра на Вяра Тодева", категоричен бе избраният за заместник-председател на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

 

Антон Хекимян
Антон Хекимян Източник: ПП ГЕРБ

"Щеше ли областната управителка на "Промяната" Вяра Тодева да блокира легитимно избраните комисии към СОС, ако Борис Бонев беше сбъднал мечтите си да ги овладее – силно се съмнявам", коментира председателят на Групата на ГЕРБ-СДС Антон Хекимян. По думите му, проведеното на 8 февруари общинско заседание е напълно легитимно, защото мнозинството общински съветници са гласували за неговото провеждане и за удължаването му. "Обществото трябва да получи отговор от ППДБСС защо гласуваха в подкрепа на провеждането на това заседание, настояваха за неговото удължаване до приемане на състава на комисиите, а сега блокираха работата на избраните комисии чрез собствения си областен управител?", каза още Хекимян.

 

Мирослав Боршош
Мирослав Боршош Източник: ПП ГЕРБ

Избраният за председател на ресорната комисия към СОС Мирослав Боршош коментира, че с решението си Вяра Тодева блокира над 600 културни събития в София, които в последните три месеца са на изчакване заради липсата на решения от страна на управляващите. По думите му, същото важи и за сектор "Образование", защото няма решение по докладите, свързани с паралелките в училищата. "Областната управителка на "Промяната" застреля в тила кмета на "Промяната" Васил Терзиев, блокирайки решенията на собствената му администрация. Действието на Вяра Тодева хвърля Столична община в поредната тежка управленска криза. София е напълно блокирана!", подчерта Боршош.

 

Прошко Прошков
Прошко Прошков Източник: ПП ГЕРБ

ППДБСС вече 15 понеделника не изпълняват обещанието си към столичани да започнат да работят за София в деня след изборите. "Избраните за управляващи столицата блокират важни решения за София заради политическото си невежество. Ние отпушихме работата на СОС, избирайки номинирания от ППДБСС за председател и изпълнявайки задължението си към гражданите като общински съветници", каза избраният за председател на икономическата комисия Прошко Прошков. Той коментира, че Вяра Тодева е блокирала решението на СОС за започване на работа на комисиите, изпълнявайки политическо решение на ПП-ДБ-СС и в разрез с всички обществени очаквания. "Връщането на решението за избор на комисиите към Съвета е грубо показване на демокрацията. "Спасителите" си търсят причина СОС да не започне работа 16-ти пореден понеделник. Настояваме правителството да преосмисли ролята на Вяра Тодева като областен управител след ротацията на 6 март, защото тя е назначение на правителството, а намесата й в работата на СОС е неправомерна", заяви още Прошков.

 

Димитър Вучев
Димитър Вучев Източник: ПП ГЕРБ

Избраният за председател на бюджетна комисия Димитър Вучев заяви, че областният управител на София еднолично е блокирала  разглеждането на най-важния документ за столицата – бюджетът за 2024 година. "Месеци наред бюджетът на София е блокиран – той не може да бъде разглеждан без работещи комисии. Искахме да започнем работата си по бюджета още във вторник, но под натиска на ППДБСС Вяра Тодева спря работата ни", заяви той.

 

Според избраната за председател на Комисията по вътрешен ред и сигурност Ваня Тагарева кметът Васил Терзиев се е провалил като такъв още с встъпването си в длъжност. "В момента Терзиев е изслушван от парламента заради безобразните вандалски прояви по време на разрешения от него протест  на фенове срещу БФС. Като председател на ресорната комисия в СОС свиках първо заседание, за да разгледаме този казус, както и десетки жалби от жители на столицата, но Вяра Тодева дръпна ръчната на работата ни за София", коментира Тагарева.

Още от "Политика"

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Радев наложи вето върху промени в Закона за насърчаване на инвестициите

Това е третият път (след указите му от 2017 г. и 2019 г.), когато Румен Радев възразява срещу мерки, подобни на приетите в този закон", се казва в съобщение от президентската администрация

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени