ГЕРБ-София проведе среща, посветена на пострадалите от катастрофи и техните семейства

Нулева толерантност към убийците на пътя

ГЕРБ-София проведе среща, посветена на пострадалите от катастрофи и техните семейства
ГЕРБ-София проведе среща, посветена на пострадалите от катастрофи и техните семейства Източник: ПП ГЕРБ

Кандидати за народни представители и общински съветници от ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет проведоха среща с организации и родители на пострадалите в катастрофи и техните семейства.

На срещата присъстваха кандидатите за народни представители Младен Маринов, Анна Александрова и д-р Лъчезар Иванов. Срещата бе инициирана от общинските съветници на ГЕРБ-СДС Анна Стойкова, Татяна Георгиева, д-р Антон Койчев и Екатерина Йорданова.

 

Младен Маринов
Младен Маринов Източник: ПП ГЕРБ

"Вие бяхте и пред Общината на последното заседание на СОС, протестирайки срещу общинския съветник Благовест Георгиев от групата на ППДБСС, който предизвика катастрофа след употреба на алкохол и все още е действащ съветник. Поканихме Ви на официална среща, за да Ви чуем. Поклон пред Вас, че работите в обществена полза и за промяна на законодателството", каза общинският съветник Анна Стойкова на присъстващите.


По време на срещата беше напомнено, че по предложение на Анна Стойкова и Диян Стаматов бе внесен доклад с предложение за повече обучение на децата от 8 до 12 клас. Докладът бе одобрен и благодарение на това над 1300 паралелки ще бъдат обучавани.

Екатерина Йорданова, общински съветник и председател на Жени-ГЕРБ, сподели, че пример за всички в партията е Бойко Борисов, за когото най-важно е ГЕРБ да бъде истинска народна партия-близо до хората!

"Крайно време е да се обединим като обществото - няма по-подходяща тема от общи мерки срещу войната по пътищата. Трябва нулева толерантност към престъпниците на пътя!", заяви Йорданова.

"Много деца платиха с живота си заради безхаберието на определени политици. Когато си пиян и се качиш на кола, трябва да знаеш, че извършваш престъпление по НПК. Затова се борим ние. Нужна е реформа, защото децата на България умират! Когато влезете в парламента - отворете Закона за пътищата, искаме да няма право никой да го атакува и да се прилага в пълната си цялост", заявиха представители на организациите.

"Три години се боря да влезе в парламента предложението, че ако се откаже проба при спиране за проверка, деянието се криминализира. Не бях подкрепен, затова предложих да е при втори отказ. Приемането му остана недовършено заради предсрочните парламентарни избори. Превенцията е важна, а за нея отговаря цялата система - училище, КАТ, семейство", коментира  кандидатът за народен представител и бивш МВР министър Христо Терзийски.

 

Христо Терзийски
Христо Терзийски Източник: ПП ГЕРБ

"През 2017 г. изградихме център за събиране на данни за ПТП по модел на Франция. Ние събрахме от 20 РПУ данни за катастрофите. Но Бойко Рашков го премахна. Когато Борисов беше премиер всяка сряда преди Министерски съвет дискутирахме темата за пътната безопасност, сега нищо от това го няма!", подчерта Терзийски.

Доскорошният председател на правна комисия в парламента и кандидат за народен представител Анна Александрова сподели, че е човек на действията. "Трябва да се промени Закона за движението и НПК. Трябва да не спираме да се борим заедно. Трябва да си подадем ръка!", каза Александрова.

 

Анна Александрова
Анна Александрова Източник: ПП ГЕРБ

Бившият МВР министър и водач на листа в София област Младен Маринов попита:
"Защо бившият министър на "Промяната" Бойко Рашков закри центъра, който следеше за всички катастрофи в България? Смятам, че това беше правилният път за борба с тази болест. Премахнаха постигнатото от ГЕРБ с една-единствена политическа цел - да се прехвърли вината на мен, на Терзийски и на Бойко Борисов. Екипът, който сме тук нямаме лобита. Ние сме професионалисти. Най-важно е наказанието и прилагането му. Обучението е стратегически проблем. Този, който купи книжка на децата си е престъпник също-така че и това е тема за решаване", категоричен бе Маринов.

Още от "Политика"

Ето кой народен представител ще влезе в парламента на мястото на Христо Иванов

Лидерът в оставка на "Да, България" обяви след предсрочните парламентарни избори, че се оттегля както от председателския пост в партията, така и от депутатското си място

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени