ГЕРБ: Тази коалиция е петорна - Радев има квота там

Новото правителство е фейслифт на служебното, затова ще държим Радев отговорен, каза Томислав Дончев

Брифинг на ГЕРБ след консултациите при Румен Радев
Брифинг на ГЕРБ след консултациите при Румен Радев Източник: Facebook

Когато стане ясен съставът на правителството, ще стане ясно каква е президентската квота, но очевидно такава ще има. Тази коалиция не е четворна, а петорна. Това каза след консултациите с Румен Радев зам.- председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

 

Бойко Рашков не ни притеснява заради самите нас, а заради безумията, които са ехо от едно позабравено, репресивно минало, което той се стреми да възстанови, защото той така си може, това си знае и така прави. МВР влиза по къщите на хората, по магазините, без законови основания по време на кампанията и се занимават с това да демотивират български граждани, да ги репресират така, че те да не участват в изборния процес. Това е против всякакви принципи на демокрацията и свободата, категоричен бе той.

 

Кризите се задълбочиха, а не се решиха. Сериозно сме притеснени от посегателство върху медия, трябва да има обществен и политически отпор, каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Трябва да има свобода на избор-репресиите през последните месеци бяха очевадни. Тя припомни, че по време на кампанията са били проверявани членове на партиите. Държим, ако има нарушения на изборния процес, те да бъдат доказани в съда, никой няма право нито да издава присъди, нито да сочи виновни, каза тя. За да има управление, задължително условие е да има силна опозиция, каза Атанасова.

 

Каква е политическата логика опозицията да гласува за правителство?, запита Томислав Дончев на въпрос защо няма да подкрепят бъдещото правителство. Времето на приказките свърши. Сега е време за работа, после идва време за отговорността. Известно е, че хората под силно въздействие, губят връзка с реалността. Новото правителство е фейслифт на служебното, затова ще държим Радев отговорен. Нашата първостепенна задача е да гарантираме определена доза реалност, за да не губи бъдещото правителство връзка с нея, каза той. Много бих с е радвал да имаме безспорно, консенсусно предложение за съдебна реформа, каза още Дончев.

 

Той обясни, че всяко добро предложение може да получи тяхната подкрепа. Всички намерения, които имат колегите, предстои те сами да обсъдят. Като че ли още не са избистрили окончателния вариант, нито на своите формати на управление, нито всяка вътре във форматите си, допълни го Атанасова.

 

На въпрос трябва ли депутатите да ходят на работа със зелен сертификат, Атанасова каза: Нашата парламентарна група в цялост има зелен сертификат, някои са с трета доза. Предполагам, че на утрешния председателски съвет този въпрос ще бъде повдигнат. Смятам, че това би гарантирало, че всички спазват правилата. Не ми е смешно да се нахлува в редакции на медии, в български университети. Този въпрос обсъдихме при президента и считам, че всяка институция трябва да има становище как могат да се гарантират свободите на българските граждани, категорична бе Атанасова.

 

Още от "Политика"

За обща съдебна реформа или управляващите спешно трябва да потърсят специализирана помощ за политическото си "дисоциати

Последно: голяма парламентарна квота в орган на независима власт, демократичен или недемократичен инструмент е? Няма начин да е и двете

Прочетете повече прочетете повече

Упорството на Бойко Рашков да сатанизира държавното обвинение и да "трича" политическите опоненти ни връща по престъпнос

Защо  Рашков предпочита да мълчи за ужасявщите убийства в последно време и за превенцията срещу тях, както и за останалите престъпления, които все повече тормозят българите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени