ГЕРБ внесе предложение за създаване на комисия за парк Росенец

ГЕРБ се опитаха да откраднат иницативата. Те са гледали поне 3 мои интервюта, че ще инициираме такава комисия и за да избегнат отговорността да подкрепят наше предложение, внасят тяхно, каза Христо Иванов

Десислава Атанасова
Десислава Атанасова Източник: Zonanews

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС внесе в парламента предложение за създаване на парламентарна комисия на тема природен парк Росенец. То е подкрепено с нeобходимия брой подписи. Идеята за такава комисия е предлагана многократно от "Демократична България". Именно техни представители бяха главните лица в акцията по акостиране на брега на парка миналото лято близо до имоти, в които летува почетният председател на ДПС Ахмед Доган. Сега според предложението на ГЕРБ комисията трябва да проверява дали обектите на територията и действията на политически сили и служители на НСО по време на акцията, излъчена на живо в интернет, са били законни.

 

"Ние от ГЕРБ заявяваме, че наша категорична позиция е, че истината трябва да стане известна на всички български граждани. Затова смятаме, че Народното събрание с акта на създаване на тази комисия трябва пред цялото ни общество да заяви законосъобразни ли са били действията на длъжностните лица, без значение дали са от местната власт или от изпълнителната, по отношение на всички обекти, намиращи се на територията на парк Росенец, както и всички действия, свързани с представители на политическите партии", заяви Десислава Атанасова.

 

"ГЕРБ се опитаха да откраднат иницативата. Те са гледали поне 3 мои интервюта, че ще инициираме такава комисия и за да избегнат отговорността да подкрепят наше предложение, внасят тяхно. Моята реакция на това нещо е, че ГЕРБ избързват малко и закъсняват фатално. Защото големият въпрос към тях е защо не внесоха такава анкетна комисия в предишния парламент", заяви Христо Иванов.

"Нека да видим предмета на тази комисия и тогава ще коментираме. Как да коментираме нещо дето не го знаем какво е. И вие не го знаете.Някой някъде на някого нещо си бил казал. И ние да коментираме, малко ми е трудно. Лично на мене. Вие, ако можете, формулирайте какъв е предметът", заяви Мустафа Карадайъ. 

Още от "Политика"

Борисов предаде властта, изненадващо похвали Радев за подбора на служебния кабинет

"Основната цел пред кабинета сега е да организира честни и прозрачни избори. По начина, по който го направихме ние - видно и от доклада на ОССЕ", каза още Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени