ГЕРБ: ЕК разобличи Кирил Петков в лъжа (ВИДЕО)

ЕК днес заяви, че планът, с който разполагат е подаден на 15 октомври 2021 г. "Това е планът Пеканов, разработен от второто служебно правителство", каза Томислав Дончев

Брифинг на Томислав Дончев
Брифинг на Томислав Дончев

На извънреден брифинг в централата на ПП ГЕРБ бившият вицепремиер и сегашен народен представител Томислав Дончев разкри, че от ЕК днес са потвърдили, че нов  План за въстановяване и устойчивост не е получаван в Брюксел. 

 

"Днес по време на процедура в Народното събрание имах възможност да задам въпрос на министър-председателя във връзка с голямото закъснение при разработването и подаването  на новата версия на Националния план за възстановяване и устойчивост, текстовете по оперативните програми и споразумението за партньорство", каза Дончев. 

 

Напомням, че плановият период започна в началото на миналата година, тя изтече като нулева и аз се безпокоя, че голяма част, ако не и цялата 2022 също ще бъде нулева", изрази опасенията си бившият вицепремиер. 

 

"Г-н Петков, в пленарна зала, ме информира, цитирам: "В отговор на вашия въпрос директно мога да кажа, че планът е предаден на ЕК в момента и тя го разглежда". Което стана повод да реагирам, защото, ако наистина в ЕК е пратен нов план това е проблем! Нещо повече - това е безобразие, защото не може да се изпраща документ, който никой в България не е виждал. Или не е истина", възмути се Томислав Дончев. 

 

Дончев акцентира, че говорител на ЕК днес е заявил, че планът, с който разполагат е подаден на 15 октомври 2021 г. "Това е планът Пеканов, разработен от второто служебно правителство. Правителството на г-н Петков беше избрано 2 месеца след това", обясни депутатът от ГЕРБ-СДС.

 

 

И попита журналистите:
"В такъв случай, при условие, че ЕК твърди, че планът, с който разполага е подаден на 15 октомври м.г., истина или лъжа са думите на г-н Петков днес, че планът е подаден на ЕК в момента и тя го разглежда". 

 

Аз не обичам евтините политически внушения, но не е хубаво да се лъже, особено в парламента, добави Дончев. Той потвърди, че заради това поведение на премиера, оттук-нататък ГЕРБ ще бъде принуден внимателно да анализира всяка дума на министър-председателя, за да прецени дали тя е истина или лъжа. 

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени