Германската армия ще изпрати канцлера Ангела Меркел с парад

Оттеглящата се от властта Меркел ще изнесе кратка реч преди церемонията

Ангела Меркел
Ангела Меркел Източник: EPA
Германската армия ще почете с прощален парад канцлера Ангела Меркел за 16-те и години управление, предаде ДПА, цитирана от БТА. Оттеглящата се от властта Меркел ще изнесе кратка реч преди церемонията, планирана за довечера.
 
Заради коронавируса няма да има прием и ще присъстват доста по-малко хора от обичайно. Очаква се президентът Франк-Валтер Щайнмайер и съпругата му Елке Бюденбендер да бъдат почетни гости на тържеството.
 
Меркел е избрала за прощалната церемония песента на Хилдегард Кнеф "Fuer mich soll's rote Rosen regnen" (За мен трябва да завали дъжд от рози"). Освен химна "Grosser Gott, wir loben Dich" ("Боже, славим Те") армейският оркестър ще изпълни и песента на Нина Хаген "Du hast den Farbfilm vergessen" ("Ти забрави цветната филмова лента").
 
Подобен парад е най-високата чест, която германската армия може да отдаде на цивилно лице и по традиция с нея могат да бъдат удостоени не само канцлерите, а и президентите, и министрите на отбраната при прощалните им церемонии.

Още от "Политика"

Комунистическият следовател Бойко Рашков нападна още един журналист, млати оператора и него с чадър (ВИДЕО)

Преди това Рашков счупи телефона на колегата Николай Караколев преди комисията, на която депутатите трябваше да го изслушат за връзките му с контрабандистите Марин и Стефан Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени