Главчев категоричен: Винетки за Околовръстния път няма да има, ще се взимат мерки срещу ръководителите в изпълнителната власт, създаващи дискомфорт на гражданите

Служебният премиер открои перфектната работа на службите по евакуацията на българите от Ливан

Заседание на служебното правителство "Главчев"
Заседание на служебното правителство "Главчев" Източник: Пресцентър на МС

Искам да откроя работата на държавния авиационен оператор, който беше готов, преди да се осъществи още самата евакуация от Ливан. Перфектна работа на службите. Не мислете, че е само въпрос на късмет това, което се случи вчера. Всяка една стъпка, от самото начало до края на евакуацията, беше съгласувана с партньорски служби и съюзници. Трябва и Господ да ни помогне, който в случая беше българин. Това каза служебният премиер Димитър Главчев, преди началото на редовното правителствено заседание, по повод евакуацията на българи от Ливан.

 

Софийски околовръстен път
Софийски околовръстен път Източник: Zonanews

Винетки за преминаване по Софийския околовръстен път
В събота от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) предупредиха, че може да се стигне до въвеждането на винетки за преминаване по Софийския околовръстен път. Причината - задължения по договор за поддръжката на републиканската пътна мрежа.

 

"Обратен пример е взаимодействието между Столичната община и АПИ, които са решили да си разчистват взаимоотношението посредством медиите. Появиха се съобщения, че щели да бъдат въвеждани винетки на Околовръстното шосе. Категорично няма да се толерира. Нещо повече. Ще се взимат мерки срещу ръководителите на институциите в изпълнителната власт. Това създава дискомфорт на гражданите и заблуда. Няма да толерирам такова поведение. По време на това правителство нито е обсъждано, нито смятаме да обсъждаме въвеждането на винетки по Околовръстното шосе на София", подчерта Главчев.

 

Откриването на реконструкцията на ГКПП "Калотина"
Той коментира и откриването на реконструкцията на гранично контролно-пропускателния пункт (ГКПП) "Калотина":

"Модернизацията е важна, тъй като съществуващите пунктове са предвидени да поемат трафика от около 2,5 млн. превозни средства годишно, а само през 2023 през тях са преминали над 4 млн., докато с хоризонт 2029 година очакваме те да достигнат 10 милиона", допълни премиерът.

 

От вчера функционира и терминалът за втечнен газ в Александруполис
От вчера функционира терминалът за втечнен газ близо до Александруполис, което е много добра новина по отношение на сигурността и стабилността на доставките, каза още Главчев.

 

Утре министърът на енергетиката Владимир Малинов ще присъства на място на разтоварването на първата доставка, предназначена за българския газов пазар.


Премиерът нареди всички работни групи, създадени с негова заповед, да му докладват напредъка си до края на работния ден. "Искам да покажем пред обществото какво сме свършили досега", заключи министър-председателят.

 

Пристанището на Александруполис
Пристанището на Александруполис Източник: Flickr

 

Още от "Политика"

Радев събира Консултативният съвет за национална сигурност заради конфликтите в Близкия Изток

Темата на заседанието е "Рискове и заплахи пред националната сигурност в контекста на конфликтите в Близкия Изток. Необходимост от предприемане на мерки"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени