Главчев: Потвърдихме, че стоим зад кандидатурата на Захариева за еврокомисар

Ще излезем с конкретни предложения към Централната избирателна комисия за подобряване на качеството на изборния процес и предотвратяването на неговото опорочаване, добави Главчев

Димитър Главчев
Димитър Главчев Източник: Пресцентър на МС

Основната ни задача е провеждането на свободни, честни и прозрачни избори. В тази връзка от Министерски съвет ще изпълняваме това, което е записано в Изборния кодекс. Това каза в началото на днешното правителствено заседание служебният премиер Димитър Главчев, като поясни, че днес ще има съвместно заседание на ангажираните с организацията на вота министерства.

 

Ще излезем с конкретни предложения към Централната избирателна комисия за подобряване на качеството на изборния процес и предотвратяването на неговото опорочаване, добави Главчев.

 

Следващата тема е европейският път на развитие на България. Предложихме две кандидатури за еврокомисар – на Екатерина Захариева и на Юлиян Попов. В отговор на нашите предложения в края на миналата седмица получихме писмо от председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която казва, че нейният избор е Екатерина Михайлова. Каквато е процедурата, вчера потвърдихме, че от наша страна стоим зад кандидатурата на г-жа Захариева, съобщи министър-председателят.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени