Главчев: Ще предприемем всички мерки във всякаква област, така че да се случват честни избор

В отговор на въпрос той каза, че няма да коментира политическите сили и техните диалози

Премиерът Главчев: Осигуряваме максимална прозрачност при подготовката на изборите
Премиерът Главчев: Осигуряваме максимална прозрачност при подготовката на изборите Източник: Пресцентър на МС

Категорично ще предприемем всички мерки във всякаква област, така че да се случват честни избори. Неслучайно ви поканихме тук,  заяви служебният министър-председател Димитър Главчев, след изтеглянето на серийните номера на седем машини за гласуване, които ще бъдат удостоверявани за съответствие за предстоящите на 9 юни избори "две в едно", които бяха изтеглени на случаен принцип в Министерството на електронното управление.

 

Главчев благодари на журналистите, че са участвали в тегленото на номерата на машините, които ще бъдат удостоверявани. Искам наистина всички да се убедят, че в целия процес всичко ще бъде публично и прозрачно и пред очите на всички български граждани. Видяхте и се уверихте със собствените си очи какво се случва, а чрез вас ще се убедят и българските граждани, подчерта служебният премиер.

 

В отговор на въпрос той каза, че няма да коментира политическите сили и техните диалози. Ние имаме за задача да подпомогнем организирането на избори, в политически дебати не влизаме и нямаме отношение към тях, заяви служебният премиер. Попитан има ли доверие в служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов, Главчев каза, че към всички министри в неговия екип има доверие.

Още от "Политика"

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов: България е ключов съюзник на източния фланг на НАТО и играе решаваща роля

В изказването си той акцентира, че агресията на Русия срещу Украйна е напомнила, че стабилността и сигурността в Европа не могат да се приемат за даденост

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени