Главчев: Стремим се към избори 2 в 1

Кандидатът за служебен премиер заяви, че ще работи за експертен състав на кабинета

Димитър Главчев (вляво)
Димитър Главчев (вляво) Източник: Zonanews

В рамките на една седмица кандидатът за премиер Димитър Главчев ще представи състав на служебен кабинет. Това увери той, след като тази задача му беше възложена от президента след среща на "Дондуков" 2. 

 

"Няма срок в Конституцията, разумният срок е 1 седмица", заяви Главчев. По думите му не е готов със състав, тъй като едва вчера е приел да се нагърби със задачата.

 

Главчев увери, че ще работи за експертен състав на кабинета, с кандидати, равноотдалечени от политическите сили. Той каза, че в понеделник ще пусне неплатен отпуск от поста председател на Сметната палата.

 

Главчев заяви, че ще работи за избори 2 в 1, за да се спестят средства и време на избирателите. Той допълни, че ще подходи отговорно към задачата, тъй като не желае да се стига до конституционна криза.

Още от "Политика"

Премиерът Димитър Главчев посети днес СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев”

При посещението в лечебното заведение на премиера днес стана ясно, че процедурата за закупуване на нов рентген е приключила и предстои финализирането на тази за скенер

Прочетете повече прочетете повече

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени