Главчев за проектокабинета "Желязков": Демонстрира приемственост

Да си отдъхна, ако изберат редовно правителство, да - аз лично ще си отдъхна и мисля, че е по-добре да е редовен кабинетът, обясни служебният премиер

Димитър Главчев
Димитър Главчев Източник: Zonanews

Служебният министър-председател Димитър Главчев коментира проектокабинета на ГЕРБ - СДС. "Партиен бих казал повече, виждате, че има и от служебното правителство, което говори за приемственост и за оценка на работата. Лично аз ако бях, щях почти всичките да ги предложа, но тогава щеше да се изгуби партийността. С първия мандат бе заявено и от лидера на ГЕРБ, че кабинетът ще бъде партиен на малцинството".

 


"Сега тепърва сигурно ще има разговори между политическите партии, които са представени в НС и предстои да видим", каза Главчев.

 

"Да си отдъхна, ако изберат редовно правителство, да - аз лично ще си отдъхна и мисля, че е по-добре да е редовен кабинетът", обясни служебният премиер. Според него лидерите на политическите партии не е лошо да вземат пример от европейските лидери, които са се обединили и са сформирали мнозинство.

 

"В българския парламент има политически сили, които са от тези семейства и ако погледнат този пример, ще сформират кабинет", каза той.

 

Главчев поясни, че не е бил информиран за състава на проектокабинета на ГЕРБ и допълни, че не вижда необходимост да го информират.

Още от "Политика"

Атлантическият съвет: Евроатлантическите народни представители да дадат 100 дни шанс на предложеното с първия мандат пра

Въпреки разломните противоречия между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, днес интересът на България да защитава своята сигурност против руската хибридна агресия е над всичко, заявяват от организацията

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени