Главният прокурор на Украйна: Обстрелването на Киев от руските окупатори е терористичен акт (ВИДЕО)

Силите на украинската ПВО свалиха част от самолетите, хеликоптерите и ракетите (крилати) над столицата

Главният прокурор на Украйна Ирина Венедиктова
Главният прокурор на Украйна Ирина Венедиктова Източник: Державне бюро розслідувань/Facebook

Стрелбата с артилерийски снаряди от страна на руската окупационна армия срещу жилищна сграда в Киев е терористичен акт. Това написа в профила си във фейсбук главният прокурор на Украйна Ирина Венедиктова.

 

"От ранно утро прокурори от Киевската прокуратура работят на мястото, където е ударил авиационният снаряд, в резултат на което е възникнал пожар в жилищен блок в Дарницки район. Пострадали са цивилни лица. Ние квалифицираме това като терористичен акт", написа тя. 

 

Венедиктова отбеляза, че Киевската областна прокуратура е документирала 12 факта на диверсия и посегателства на териториалната цялост и неприкосновеност на Украйна. 

 

Днес, в 4.00 часа, руските окупатори продължиха бомбардировката на Киев. Под ударите им попаднаха не само военни и други обекти, които имат стратегическо значение, но също така жилищна и социална инфраструктура. Силите на украинската ПВО свалиха част от самолетите, хеликоптерите и ракетите (крилати) над столицата. 

 

Както съобщи във фейсбук кметът на Киев Виталий Кличко, в резултат от попадането на обломки от руски ракети в жилищен блок на улица "Кошице", трима душе са ранени, един от тях - тежко. 

 

Още от "Политика"

От днес България официално е в предизборна кампания

В изборите за НС ще участват 32 политически формации - 20 партии, един независим кандидат и 11 коалиции, а в изборите за ЕП ще участват 31 политически формации - 20 партии, един независим кандидат и 10 коалиции

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени