Говорителката на руското МВнР Мария Захарова възражда доктрината "Брежнев"

Мария Захарова си позволи недопустимите внушения и фалшиви информации

Мария Захарова
Мария Захарова Източник: ТАСС

Нахалството на говорителката на руското външно министерство няма край. На брифинг днес Мария Захарова каза, че българските граждани нямали никаква полза от влошаване на отношенията с Русия - като че ли ние сме шпионирали по най-нагъл и безобразен начин на територията на Русия, а не  те.  "Някои български политици използват шпионската тема за прокарването на собствения си дневен ред", отговори на въпрос на БНР Захарова.

"Българските граждани трябва да попитат тези така наречени политици: Не ви ли се струва, че вие, влошавайки двустранните отношения с Русия, не ни носите никаква полза, макар и да казвате, че сте политици, които работят за благото на българския народ", наглее Захарова, която се меси на практика във вътрешните работи на България, докато налага на българските граждани какво да питат и какво - не своите политици. 

"Интересно е, че тази шпиономания се явява точно в навечерието на изборите. Призовахме София да прекрати участието си в политически ангажираните кампании на Запада, да прекрати лова на вещици, който се отразява негативно. Отново казахме, че подобни действия изискват отговор и си оставяме правото на огледален отговор. За съжаление, виждаме постоянно рецидиви. Това не отговаря на интереса на народа на България, така, че съм съгласна, че зад тези действия стоят действия отвън. На коренните национални интереси на България това не отговаря", продължава с недопустимите внушения и фалшиви информации Мария Захарова. 

Според говорителката на руското Външно министерство:
"Гражданите на България искат да разберат на кого му е нужно това, за какво се прави. За да е по-удобно на политиците да се придвижат нанякъде ли? Така е по-лесно - за да създадат нещо позитивно са нужни усилия". 

 

"Загрижеността" на Захарова за българските граждани по-скоро напомня на демонстрация на осъвременена версия на "доктрината Брежнев" - от Москва да казват на колониалните народи кое е правилно и кое - не, какво трябва да питат и за какво да си мълчат. Може би трябва да напомним на другарката Захарова, че днес е 2021 г., а не 1979 г.

Още от "Политика"

Георги Георгиев от ГЕРБ призова Терзиев и "Спаси София": Долу ръцете от ''Патриарха''

Екипът на Васил Терзиев и спасителите от "Спаси София" с откровени лъжи и незачитайки мнението на гражданите променят движението по бул. "Патриарх Евтимий" в центъра на София, допълва той

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Радев наложи вето върху промени в Закона за насърчаване на инвестициите

Това е третият път (след указите му от 2017 г. и 2019 г.), когато Румен Радев възразява срещу мерки, подобни на приетите в този закон", се казва в съобщение от президентската администрация

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени