Гроздан Караджов: Измамници си сложиха на челото табела "Промяната"

По думите му, ако от "Има такъв народ" не са били прекратили правителството, щетите от него са щели да бъдат "умопомрачаващи"

Гроздан Караджов
Гроздан Караджов Източник: Zonanews

"Хората видяха кой работеше в предишното правителство и кои бяха политическите измамници, които се опитаха и яхнаха някаква вълна (...) Ето ги политическите измамници, харвардците – как скъсаха с "Газпром", като плащаме на "Газпром" с 30% по-скъпо, лявата ръка в десния джоб, това е измамата. Истината е, че са платени 30% по-скъпо на офшорна фирма на "Газпром", къде са тези повече пари не знам, но е факт, че е платено повече. На мен това ми прилича на корупция", коментира пред NOVA бившият регионален министър Гроздан Караджов.

 

Защо не се казва на хората, че купуваме по-скъп газ, пак руски газ. Това е голямата измама. Платили се на офшорка, не е ясно къде отиват парите, дали не отиват в политици, подчерта Караджов.

 

"Измамниците са тези, които си сложиха на челото една табела "Промяната", а в същото време с лявата ръка отзад слагат в десния джоб", добави кандидат-депутатът от ИТН.

 

По думите му, ако от "Има такъв народ" не са били прекратили правителството, щетите от него са щели да бъдат "умопомрачаващи". "През декември кризата, която в България се задаваше, беше катастрофална", обясни той.

 

Той изрази съпричастност към трагедията от наводненията. "Добре че се разминахме без човешки жертви. Непочистени дерета, незаконна сеч, незаконно строителство, скъсани диги и много вода. 22 години непочистено дере – системно пренебрежение, това е. Може да се промени като се носи отговорност", заяви бившият регионален министър. 

 

"Ако има поне един наказан за несвършена работа ще се променят нещата. Радетел съм на ясна законова отговорност и правила за всеки, кой за какво отговаря, а не само съдебната система е виновна. Това е работата на НС да направи правилните закони. В момента най важно е държавата да прати тежка техника и да се разчистят селата., а доброволци да помогнем в къщите", добави Караджов.

Още от "Политика"

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени