Гроздан Караджов: Министър-председателят пусна сензационна лъжа

Тези хора са завладени от корупция, възмути се министърът

Гроздан Караджов
Гроздан Караджов Източник: Zonanews

Очевидно е че Кирил Петков и "Продължаваме лъжата" следват съветите на Гьобелс. Лъжата винахи си остава лъжа, особено когато има документи. Министър-председателят пусна преди час сензационна лъжа. Междуведомствената група е създадена с моя заповед и на Министерството на финансите. Била излязла със скандален доклад. Ето го докладът, качен е на сайта на МРРБ - няма подписи, все още е проект. Разбирайки за тази пресконференция, панически изпратиха СМС-и на групата да ходят да го подписват, защото вече са се осрали. Това остро заявление направи министърът на регионалното развитие  и благоустройството в оставка Гроздан Караджов.

 

Той коментира казаното преди час в НС от Кирил Петков, че  "темата за РСМ отвлича вниманието от 2.5 млрд. лв., които са искани от МРРБ за незаконни строежи". 

 

"Настоявах НС да се произнесе. Какво казва комисията? Тя не казва договорите да се обяват за незаконни и да се развалят, както и да не се плаща по тях. А само 2-ма члена в нея са мои, другите са на Асен и Киро. Комисията казва да се направят законодатвлни промени, за да се направят тези строежи търпими. НС каза да се продължат. Комисията отказва да се произнесе по въпроса колко да се плати, а това беше най-голямото ни очакване и настоява да се сформира друга комисия по въпроса за остойностяването. Лъжа е твърдението, че съм искал да се плаща по договорите. В проекта на решение на Народното събрание, което аз изпратих на Лена и тя лично коригира в кабинета на премиер първите 600 млн. да минат през контрол. Кой поиска тези 656 млн.да минат без контрол - казва се Кирил Петков, подчерта Гроздан Караджов. 

 

"Файловете си стоят и имаме документите. Министър-председателят обеща на строителните фирми за плащанията след срещата им и ми даваха зор да плащам. И лъжат, че аз съм искал да се платят сумите на фирмите. Кирил Петков искаше като служебен министър да се платят 1.3 млрд. без никаква проверка, за разлика от мен. Когато някой иска да плаща такива пари без никакъв контрол, то е нормално да има сериозна корупция. Това е част от паническите им движения, но всяка лъжа се разбива в документи. Тези хора са завладени от корупция, прехвърлят ми своите грехове или правят опит да си спасят столовете. Но няма да стане! Оттук-нататък вадим документи. Относно скъпите тръби - нямам представа за какво говори КП, такова нещо в доклада няма, нито в 34-те поддоклада. Това е фантазия, която е приета за реалност", добави министърът в оставка. 

 

 

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени