Гроздан Караджов: Още вчера подадох оставка. Излъгаха, че сме поискали допълнително 3,9 млрд. лева

В паниката, че изпускат управлението, започнаха по същия начин да говорят, както при избора на гуверньор на БНБ

Гроздан Караджов
Гроздан Караджов Източник: Zonanews

Лъжа е, че сме поискали допълнително 3,9 млрд. лева, още вчера подадох оставка, каза на пресконференция министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов. Той показа стенограма от вчерашното заседание на Министерския съвет, като коментира, че не е проведен коалиционен съвет преди актуализацията на бюджета да бъде внесена на заседание на кабинета

 

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов и неговият екип дават пресконференция по повод обвиненията на премиера Кирил Петков.

 

Поисках тази среща, за да кажа каква е истината, каза Караджов. Още вчера съм подал оставка, обяви той. Лъжа е, че сме поискали допълнително 3,9 млрд. лева за Агенция "Пътна инфраструктура". Никой не е поставял условие за даване на допълнителни средства, заяви Караджов. Той е информирал кабинета, че се получава дефицит от 3,9 млрд. лева.

 

Вторият дефицит е от незалагането на средства за АМ "Хемус" и скоростния път между Ботевград и Видин. Министърът на финансите е казал, че там няма да се залагат средства, докато не се разплете казусът с инхаус договорите. Работата по тези магистрали спря, каза Гроздан Караджов.

 

Той показа стенограма от вчерашното заседание на Министерския съвет, като коментира, че не е проведен коалиционен съвет преди актуализацията на бюджета да бъде внесена на заседание на кабинета. Алармирам, че се отваря системен риск за бюджета и републиканската пътна мрежа.

 

В паниката, че изпускат управлението, започнаха по същия начин да говорят, както при избора на гуверньор на БНБ, за крадливите фирми, за неща, които нямат нищо общо с казуса за вчерашното ни напускане, нито отговарят на фактите, каза Караджов.

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени