Гуцанов от БСП: Радев да не си мисли, че държавата започва от него

По думите на Гуцанов не трябва с цената на всичко да се бърза към служебен кабинет

Борислав Гуцанов, БСП
Борислав Гуцанов, БСП Източник: Zonanews

Според вас консултация ли е някой да ви каже "Яви се в толкова часа" в същия момент, в който се прави бюджетът на държавата и когато един месец всички коментираме, че това е най-важното нещо за уязвимите слоеве на населението и за икономиката на страната.

 

Това сподели пред медии в парламента депутатът от БСП Борислав Гуцанов по повод вчерашния отказ на БСП да се яви на консултации при държавния глава.

 

"Не считам, че някой трябва да си мисли, че тази държава започва с него. В сложната политическа ситуация, в която се намира България, е нормално да има консултации, а не отбиване на номера за половин час, за един час и през един час да се викат политическите партии'', допълни още той. По думите на Гуцанов не трябва с цената на всичко да се бърза към служебен кабинет.

 

Народното събрание взима решенията, ние не сме президентска държава, така че продължавам да се надявам, че ще се излъчи кабинет. А що се отнася до президентството – не трябва да забравяме, че г-н Радев е президент благодарение на БСП, напомни социалистът.

 

В заключение той призова за диалог между политическите сили и президента, за да се успокои ситуацията.

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени