Хаджигенов предозиран: Подслушваните са 82, но нямаме доказателства

Хаджигенов показа, че е напълно, сто процента некомпетентен да коментира каквото и да е, камо ли контраразузнавателната тема

Николай Хаджигенов
Николай Хаджигенов Източник: NOVA

82-ма политици са били подслушвани у нас, като 1/3 от тях са от БСП. Това обяви в студиото на "Здравей България" по NOVA Николай Хаджигенов, съпредседател на партията "Изправи се! Мутри вън!". СРС-та били прилагани както по време на протестите, така и преди изборите, твърди Хаджигенов. Според него разрешения за подслушванията са издавани от Специализирания наказателен съд. И добави, че все още нямали достатъчно доказателства. Това е абсурдно - този човек е адвокат и би трябвало да знае, че частното мнение, усещане, емоция, пресантиман не са доказателства. И след като нямаш доказателства, то ти не можеш да твърдиш нещо, камо ли толкова сериозно като обвинение.

 

По думите му със сигурност и самият той бил сред подслушваните политици. "Работили са три служби – ГДБОП, ДАНС и "Вътрешна сигурност". Всеки мобилен оператор има служител по сигурността, който държи топли отношения с ДАНС и ГДБОП. На подслушването му е придадена формална законност", каза Хаджигенов.

 

Хаджигенов показа, че е напълно, сто процента некомпетентен да коментира каквото и да е, камо ли контраразузнавателната тема. Съдете сами - според него откакто ГЕРБ били на власт, всички руски служби живеели у нас необезпокоявано. "Кои са руските шпиони – тримата български полковници ли? Това е смешна история", настоява наричаният "адвокат" специалист по всичко. А добавката му, че били арестувани някакви трима "пенсионери" допълни профила му на крайно некомпетентен и с образа на обикновено плямпало човек.

 

Ако си беше направил труда да усвои и осмисли публичната информация по казуса и с малко обективност, то това щеше да е достатъчно да направи относително адекватни изводи. Защото не става дума за "трима пенсионери", а за резидентурна група на ГРУ от 6 човека, част от които с абили действащи служители на военното ни разузнаване и министерството на отбраната. Операцията на ДАНС и останалите служби по казуса е образцова и това беше оценено подобаващо от нашите партньори в НАТО. 

 

Дори само тези негови глупави твърдения издават пълното му неведение по темата за руския шпионаж в България. Проблемът е, че и стоящият срещу него журналист демонстри аабсолютно неведение по темата и като резултат имаме това, което се видя - провал и смешни напъни да се коментира нещо, без минимална експертиза на коментиращите го. 

 

Някой трябваше да каже на Хаджигенов, че от България са обявени за персона нон грата девет дипломати, от които 7 са кадрови служители на военното разузнаване ГРУ, а двама - на външнополитическото СВР. Трябваше да му каже, че сред изгонените е военният аташе, неговият помощник, както и оперативници, които са се опитвали да направят мрежа от нелегали в страната ни, вкл. чрез вербовка на държавни служители в ГРАО. 

 

Беше добре да чуем от Хаджигенов и дръжката на микрофон, че от резидентурата на ГРУ в София години наред руското военно разузнаване координираше операциите си на целият Балкански полуостров и след прекрасната работа на ДАНС и нейния директор това вече не е възможно. 

 

Би било добре Хаджигенов и задаващият въпроси да знаят, че оценката за работата на ДАНС и досегашния директор не се дава от непоготвени всичколози, а беше дадена преди няколко седмици на най-високо ниво в НАТО. 

Всичко това трябваше да се каже. Трябваше!

Още от "Политика"

Премиерът Димитър Главчев посети днес СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев”

При посещението в лечебното заведение на премиера днес стана ясно, че процедурата за закупуване на нов рентген е приключила и предстои финализирането на тази за скенер

Прочетете повече прочетете повече

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри

В момента в ОИСР членуват 38 държави, сред които най-развитите икономики от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от глобалното производство и търговия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени