Халил Летифов: Поведението на управляващите като цяло е гаф след гаф

Заместник-председателят на ДПС коментира защо темата за Делян Пеевски е толкова чувствителна за партията

Халил Летифов
Халил Летифов Източник: ДПС

"Поведението на управляващите, на властта като цяло, е гаф след гаф". Това заяви в интервю за БНР заместник-председателят на ДПС Халил Летифов. И продължи: "Смятам, че е задължително да има една опозиция, която да показва тези гафове, защото те са за сметка на държавата, държавността и се плащат от българските граждани и от бизнеса. Никой не се е родил научен и в това няма нищо страшно, човек се учи в движение, но да се учиш в движение начело на държавното кормило и на държавата вече носи едни огромни рискове.

 

"Да не зачиташ Конституцията и законите на страната и това да смяташ за нормално, за новия морал, за почтеност и за промяна е груба подмяна и газене в конституционните норми и законодателството на страната, като това съответно изкривява целия процес на вземане на решения, на управление и на ефекта от тях, смята Летифов.

 

Ние винаги сме имали особена чувствителност на тема демокрация, права, а и на темата за държавността, тъй като ние направихме една кампания, в която искахме да покажем какво за нас означават институциите, диалогът между институциите да бъде възстановен, като цяло диалогът между политиците, отделните партии и най-вече гражданите, но като краен ефект да се възстанови нормалността в българската политика – нормален диалог с ефективни решения, които да върнат доверието в институциите, коментира още депутатът от ДПС.

 

Заместник-председателят на ДПС коментира защо темата за Делян Пеевски е толкова чувствителна за партията: "Темата за Делян Пеевски е чувствителна за нас, защото ние имаме интерес всички факти и обстоятелства да излязат наяве, истината да излезе наяве. Когато някой обвинява несправедливо един от нас, няма как да седим безучастно ще бъдем активни участници за когото и да е, който е несправедливо обвинен, не само за господин Пеевски".

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени