Хамид Хамид: Кирил Петков е миловиден, прилича на Джон Траволта, но сигналите за него са обезпокояващи

Г-н Радев е знаел, че Кирил Петков има двойно гражданство, заяви депутатът от ДПС

Хамид Хамид
Хамид Хамид Източник: bTV
"Сигналите, които получаваме, са сериозни и ще изнесем факти и обстоятелства, които се крият зад това миловидно лице". Това заяви Хамид Хамид от ДПС за служебния икономически министър Кирил Петков, като го нарече "sugar face” (миловидно лице, бел.ред.). Той участва в предаването "Лице в лице" по bTV. Не сме споделили на президента Румен Радев, докато не съберем достатъчно факти, но ще ги дадем на съответните държавни органи, добави той. Хамид поясни, че те са свързани с дейността му на служебен министър.
 
Ние разбрахме, че г-н "sugar face" от него самия. Между другото, много прилича на Джон Траволта, заяви народният представител от ДПС. При нас постъпва изключително интересна информация за Кирил Петков, свързана с неговата конкретна дейност като икономически министър, добави Хамид.
 
По казуса с канадското гражданство Хамид коментира, че според него някой е подвел държавния глава. Хамид добави и че от разговорите на консултациите е станало ясно, че преди да го избере за служебен министър, Радев е знаел за второто му гражданство.
 
"Безкрайно го уважаваме, но г-н Радев е знаел, че има двойно гражданство. Той заяви, че преди да го назначи, го е питал какво носи в сърцето си: България или Канада, и "sugar face” е казал, че е България и е преценил Румен Радев, че няма проблем", каза още Хамид Хамид. Той заяви, че има конституционни текстове и има пречки Кирил Петков да е министър. 
 
"По сходен казус Конституционният съд се е произнасял - за Жорж Ганчев КС обявява, че при незавършена процедура и макар да е подал документи за отказ от американско гражданство не може да е народен представител", припомни депутатът от ДПС. 
 
Той коментира и явяването на главния прокурор в правна комисия в НС: "Не знам до колко явяването не го поставя пред труден избор да даде актуална информация и от друга страна - категоричната забрана по законите на страна за следствената, съдебна и тайната въобще в досъдебното производство".

Още от "Политика"

Премиерът Димитър Главчев посети днес СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев”

При посещението в лечебното заведение на премиера днес стана ясно, че процедурата за закупуване на нов рентген е приключила и предстои финализирането на тази за скенер

Прочетете повече прочетете повече

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри

В момента в ОИСР членуват 38 държави, сред които най-развитите икономики от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от глобалното производство и търговия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени