Хаос! Комитова назначи за временен шеф на АПИ уволнен от нея преди седмица

Причината за връщането на Ивайло Денчев е, че няма кой да подпише ведомостите за изплащане на юлските заплати в агенцията

Виолета Комитова
Виолета Комитова Източник: Президентска администрация

Инж. Ивайло Денчев е назначен за изпълняващ длъжността председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура". Това става със заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова от 26 юли. Инж. Денчев ще изпълнява длъжността до назначаването на титуляр.

 

Припомняме, че той беше сред отстранените от управата преди седмица, заедно с бившия вече шеф на АПИ Апостол Минчев. Той се раздели с поста си по-малко от два месеца след назначението си. Беше обвинен в саботаж и уволнен заради спрени ремонти. Причината за отстраняването на Минчев и Денчев бе, че са издали заповед за спиране на всички ремонтни дейности на пътища и изтегляне на техниката. От регионалното министерство твърдят, че това е станало без знанието на ведомството. Затова министър Комитова заговори за саботаж и взривяване на държавата.

 

Причината да бъде върнат временно обратно Ивайло Денчев е, че няма кой да подпише ведомостите за изплащане на юлските заплати в агенцията, съобщава "24 часа". Отстранените на 17 юли Апостол Минчев и Ивайло Денчев не са имало време да го направят, а заплатите на повечето служители в АПИ и в Националното толуправление, което е на подчинение на агенцията, се получават в последните работни дни на месеца за текущия месец. Те обаче няма как да бъдат платени ако ръководителят на ведомството не е подписал ведомост, с която парите да се изтеглят. Държавна агенция да не може да плати заплатите на служителите си не се е случвало в България от години.

 

Другата пареща тема в пътната агенция е съдбата на общестевната поръчка за изграждане на обходния път на Габрово с тунел под Шипка. Класирането на офертите вече е приключило, но има обжалване от един от участниците, което прави неясно дали и кога ще има договор с победителя. Съмнително е обаче дали и.д. шеф на АПИ може да подпише или да спре подписването на договор за около 350 млн. лв.

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени