Хаосът на власт: Социалният министър на Румен Радев опровергава зам.-здравния министър

На 26 октомври Александър Златанов описа като възможност налагането на частичен локдаун

Гълъб Донев
Гълъб Донев Източник: МС

Неваксинираните хора над 60 години няма да бъдат затваряни по домовете си, забрана за излизането им не се обсъжда. Това заяви социалният министър Гълъб Донев по NOVA. Така той опроверга зам.-здравният министър Александър Златанов, който преди дни говореше като перспектива налагането на частичен локдаун, подобен на този в Москва. 

 

"Ако заболеваемостта в страната не бъде овладяна и достигне над 1 000 заразени на 100 000 души и запълването на леглата за неинтензивни грижи е над 9 000, ще се реши за въвеждането на локдаун. Ако се стигне дотам, ще започнем с частичен локдаун за неваксинираните. Ограничаване на времето, в което ще могат да излизат извън къщи хората над 60 г. без ваксина, както е в Москва", каза на 26 октомври зам.-министър Златанов.

 

И добави: "В Русия вариантът е изцяло да не излизат от домовете си, ще видим у нас, ще се обсъжда с експерти".

 

Правителството и здравният министър имат готовност да спре износа на кислород при нарушаване на доставките, да се направи баланс между доставките за болниците и бизнеса, разкри Донев. Той не обясни, а никой не го попита, след като вече месеци наред виждаме ужасяваща неспособност на служебното правителство да се справи с каквото и да е, коя е гаранцията, че подобен "баланс" ще бъде направен. 

 

Тук може да се припомни "справянето" и "баланса", който Радевото правителство постигна в казуса "VeraSU" - 36 дни бяха нужни на хунтата да изтегли кораб. Понеже всяко нещо се познава в сравнение, при идентичен случай преди седмица, Дания реши проблема за 3 /три/ дни.

 

Виждате, че броят на заразените е почти константна величина, но броят на тестваните непрекъснато нараства, което е резултат от въведените мерки. Това води до откриване на много нови случаи, които иначе, при друга ситуация, не биха били разкрити по-рано, похвали се Гълъб Донев.

Още от "Политика"

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов: България е ключов съюзник на източния фланг на НАТО и играе решаваща роля

В изказването си той акцентира, че агресията на Русия срещу Украйна е напомнила, че стабилността и сигурността в Европа не могат да се приемат за даденост

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени