Харалан Александров: Политическата култура на "Има такъв народ" е гаменска

Най-кахърен изглеждаше Христо Иванов, което е разбираемо, добави той

Харалан Александров
Харалан Александров Източник: NOVA NEWS

"Културата на ИТН е в много голяма степен културата на шоуто на г-н Трифонов, дори и да не го е следил редовно. И това е хъшлашко, гаменско, имитативно-закачлива култура, която е много приятна за неговата аудитория. И която се зацепва с политическата култура на другите партии. Това е един процес на опитомяване на всички", коментира в предаването "Офанзива" по NOVA NEWS социалният антрополог Харалан Александров.

 

Ние сме в режим на политическа война от поне една година и единственото, което има значение е дали си силен в тази битка, добави Александров. Триумфът на ИТН ще е кратък, мъчителен и много бързо щастието ще изчезно ще свърши. То вече го и няма - не видях много щастливи лица, прогнозира той.
 
"Най-кахърен изглеждаше Христо Иванов, което е разбираемо, тъй като в неговия случай усилието да стои редом до Тошко Йорданов и да комуникира с него явно му коства доста. Това, което му помага е мисионерската поза, която е заел, ако говорим за катарзис. Имам предвид не в сексуалния смисъл мисионерска поза, макар че то и дотам може да се стигне, но засега имам предвид идентичността на ДБ", каза социалният антрополог. 


"ДБ ще трябва да преживее катарзис, тя тръгва по Via Dolorosa. А "Изправи се! Ние идваме!" са опортюнисти. Не виждам нито една причина да не се случи правителство, всички са заинтресовани от това. Единствено има опасност мнозинствата да се превърнат в давещи се".

 

"Разговорите са вид опитомяване. Около една година сме в режим на политическа война, затова важно е кой е по-силният. Затова ИТН се държат като политически господари", заяви той. Според него усмивките след срещите за съставяне на ново правителство са доста насилени. "Демократична България" е партия с мисия, точно обратното на "Има такъв народ", която стои като огромно обещание, където всеки можеше да проектира своите мечти и надежди. Слави Трифонов е глобалист и либерал", заяви антропологът Харалан Александров.

Още от "Политика"

ГЕРБ: Бойко Рашков е шеф на предизборния щаб на Радев, да отговори кой е заплашвал Спецов! (ВИДЕО)

Румен Спецов пет пъти е изпращал уведомления до "сламения човек", на когото е продал фирмата си със задължения, за да издължи на хазната тези 1,5 млн. 

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени