Хазарта поиска и Лорер се извини за хвалбите към Пеевски

Думите му са заради интервю на Лорер по bTV тази сутрин, в което той заяви, че Делян Пеевски се е променил за добро и е станал говорител на европейските ценности

Даниел Лорер
Даниел Лорер Източник: Zonanews

След като депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Христо Петров - по-известен като Ицо Хазарта, поиска извинение от съпартиеца си Даниел Лорер за похвалите по адрес на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски, в крайна сметка бившият министър на иновациите и растежа се извини. 

 

Извинението идва точно час, след като Хазарта написа във Фейсбук: "След днешното си изказване най-малкото, което дължи моят колега Даниел Лорер на българските граждани, е извинение. Не обяснение, а извинение". 

 

Христо Петров - Ицо Хазарта, ПП
Христо Петров - Ицо Хазарта, ПП Източник: Zonanews

Думите му са заради интервю на Лорер по bTV тази сутрин, в което той заяви, че Делян Пеевски се е променил за добро и е станал говорител на европейските ценности.

 

"Какво е искал да каже авторът? Днес заявих моята принципна позиция по БТВ: министър-председател на страната не трябва да бъде човек, който е обект на международни санкции. Като г-н Пеевски", написа в профила си във Фейсбук Лорер.

 

Той се извинява на всички поддържници и приятели, които са се стреснали от заглавията по отношение на Пеевски тази сутрин, защото заглавието не отговаря на казаното от мен.

 

"Когато на Хамас нападна Израел, извършвайки зверски издевателства над мирно население, и когато Путин нападна Украйна - ДПС застанаха на страната на жертвите. Аз не мога да не отчета това. Същевременно във вътрешнополитически план смятам непрекъснатите изяви на г-н Пеевски, особено към премиера г-н Денков, за провокативни, непремерени и несъстоятелни, и това е ясно и от моите действия и реакции досега, и от цялостната позиция на Продължаваме промяната и нашата коалиция с ДБ", допълва той.

 

Според Лорер поведението на Пеевски е деструктивно и не може да бъде нито подкрепено, нито поощрявано.

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени