Хиляди протестиращи срещу хунтата на Радев блокират основните градове в страната

Към момента има около 80% спад на посещенията в заведенията, съобщават от БАЗ

Протестиращите на Орлов мост преди час
Протестиращите на Орлов мост преди час Източник: Скрийншот/ПИК

Национален протест срещу неадекватните мерки и цялостната политика на служебното правителство на Румен Радев е на път да блокира страната. Над 1000 души затвориха движението на Орлов мост в знак на протест срещу начина, по който държавата въведе изискването за зелен сертификат за посещение на заведения, пише "24 часа". 

 

Протестиращите на Орлов мост преди половин час
Протестиращите на Орлов мост преди половин час Източник: Скрийншот/ПИК

Протестът е организиран от Българската асоциация на заведенията, Сдружението на заведенията в България и Българската хотелиеро-ресторантьорска асоциация. Освен в София, протести се провеждат в Бургас, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново, Варна, Русе, Казанлък и още няколко града. В Хасково протестиращите зазидаха вратата на Областната управа.

 

В Хасково протестиращи зазидаха вратата на Областната управа
В Хасково протестиращи зазидаха вратата на Областната управа Източник: Zonanews
Протестът в Русе
Протестът в Русе Източник: Zonanews

Според предварително обявения план протестиращите в София ще се отправят пеш по пътното платно към сградата на Министерския съвет, а след това и към здравното министерство. Очаква се към тях да се присъединят още хора, тъй като браншовите организации са призовали членовете си да затворят към 15 часа заведенията и да дойдат на протеста.

 

Към момента има около 80% спад на посещенията в заведенията. Вярно е, че искахме да се въведе зелен сертификат, но не от днес за вчера и той да обхване всичко - и държавните, и общински учреждения, а не само заведенията и фитнесите, каза председателят на БАЗ Ричард Алибегов.

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени