Хиляди се събраха на шествие в София срещу Радев и агресията на Путин в Украйна

Ако властите възстановят тази плоча, аз пак ще я разруша, заяви пред събралото се множество Светлозар Раянов. Той е човекът, който строши с чук плочата на паметника на съветската армия, известен и като МОЧА

Хиляди се събраха на шествие в София срещу Радев и агресията на Путин в Украйна
Хиляди се събраха на шествие в София срещу Радев и агресията на Путин в Украйна

Хиляди излязоха тази вечер на протест пред Президентството срещу Румен Радев и срещу агресията на Путин в Украйна. Акцията е под надслов "Не на руzкия терор! България е с Украйна!".

 

"Русия не е брат на Украйна, нито на България. За неутралност няма място. Единственият възможен и траен мир е мирът, при който Русия напуска цялата заграбена от Украйна територия, включително Крим", категорични са демонстрантите. 

 

Хората се събраха пред президентството, след което шествието се насочи към Орлов мост. Гражданите скандираха: "Тук не е Москва!", развяваха украински знамена, докато носят собственоръчно изработени плакати.

 

Хиляди се събраха на шествие в София срещу Радев и агресията на Путин в Украйна
Хиляди се събраха на шествие в София срещу Радев и агресията на Путин в Украйна Източник: Facebook

Ако властите възстановят тази плоча, аз пак ще я разруша, заяви пред събралото се множество Светлозар Раянов. Той е човекът, който строши с чук плочата на паметника на съветската армия, известен и като МОЧА - Монумент на окупационната червена армия.

 

На плочата беше изписано "На съветската армия освободителка от признателния български народ". В протеста и шествието тази вечер участват и множество украинци, както и руснаци, които се обявяват против режима на Путин.

 

Към 19:30 ч. демонстрантите потеглиха на шествие към Орлов мост. В първите редици на шествието доброволци понесоха два огромни флага - на България и Украйна. Демонстрантите скандираха "Тук не е Москва", "Слава Украине" и "Радев е позор".

 

Към 20:15 ч. шествието стигна до Орлов мост и движението там е спряно. На Орлов мост се веят знамената на България и Украйна. Под бурни аплодисменти демонстрантите изпяха химна на Украйна.

Още от "Политика"

Даниел Митов: Трябва да се прекрати глупавата теза, че едва ли не заради "Балкански поток" е започнала войната в Украйна

Надяваме се ПП-ДБ да се научат как се реализират тези проекти и как се отстояват интересите на страната, подчерта Теменужка Петкова

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени