Хората на Гроздан Караджов са отстранени от ръководството на "Автомагистрали"

Става въпрос за Людмила Стоянова Василева, Димитър Ценков Пенев и Георги Захаринин Попов

Автомагистрали ЕАД
Автомагистрали ЕАД Източник: Монитор

Трима от петимата членове на Съвета на директорите на "Автомагистрали" са сменени в петък следобед, съобщава "Капитал", а от МРРБ са потвърдили информацията за OFFNews. Става въпрос за назначените от министъра на регионалното развитие в кабинета "Петков" Гроздан Караджов Людмила Стоянова Василева, Димитър Ценков Пенев и Георги Захаринин Попов.

 

На тяхно място в най-голямото държавно строително дружество у нас са назначени Иван Станчев, Ивелина Крушкова и Николай Едрев. Станчев става изпълнителен директор. Той бе на същия пост и при предишното служебно правителство с ресорен министър Виолета Комитова. Преди това ръководеше отдел "Укрепване на свлачища" в "Автомагистрали". Станчев е работил и за "Летище София".

 

Ивелина Крушкова
Ивелина Крушкова Източник: ИЛП-Бургас

Ивелина Крушкова е юрист. Завършила е Бургаския свободен университет и УНСС. Доктор е от Университета по библиотекознание и информационни технологии. От 2018 г. до 2020 г. е член на управителния съвет на националната компания "Индустриални зони". Тогава на власт е правителството на Бойко Борисов. След това за кратко е председател на Съвета на директорите на "Индустриален и логистичен парк - Бургас". В CV-то ѝ фигурират работа в Комисията за финансов надзор, Българска банка за развитие, Комисия за защита на конкуренцията.

Имала е и дялове в няколко дружества, които е прехвърлила през 2017 г.

 

Николай Едрев
Николай Едрев Източник: Скрийншот видео кадър

Николай Едрев беше главен експерт в парламентарната антикорупционна комисия в последното Народно събрание. След това става консултант в Българската агенция за безопасност на храните по официалния граничен контрол. Ръководил е отдел "Процедури, обществени поръчки и контрол на договори" в "Автомагистрали" ЕАД от юли до септември 2021 г.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени