Христо Гаджев: Ако службите са политически подчинени на управлението, няма да го разследват

Той припомни, че кандидатурата на Живко Коцев за главен секретар на вътрешното министерство е била "лансирана от правителството на Николай Денков"

Христо Гаджев
Христо Гаджев

"Ролята на службите е и да разследват управлението. Ако те са подчинени политически на това управление – как ще разследват корупция в него? Никак!". Така кандидатът за депутат от ГЕРБ-СДС Христо Гаджев обоснова нежеланието на коалицията за смяна на ръководствата на специалните служби.

В студиото на NOVA NEWS политикът призова да се залага повече на професионалисти в МВР, а не на политически лица. Коментарът е по повод бившия главен секретар на МВР Живко Коцев, около когото избухна скандал след изтекли снимки с баща си син, сочени за контрабандисти. Гаджев припомни, че кандидатурата на Коцев е била "лансирана от правителството на Николай Денков".

Още от "Политика"

Борисов след консултациите: Ще предложим правителство на малцинството. Премиерът ще е от ГЕРБ (ВИДЕО)

Най-вероятно аз ще взема папката. Аз ще бъда с кандидат-премиера. Казах на президента, че съм бил три мандата премиер, четири ще бъдат в повече, уточни Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Ето кой народен представител ще влезе в парламента на мястото на Христо Иванов

Лидерът в оставка на "Да, България" обяви след предсрочните парламентарни избори, че се оттегля както от председателския пост в партията, така и от депутатското си място

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени