Христо Гаджев, ГЕРБ: В момента тайно се ремонтират лагери за бежанци

Той обвини служебното правителство в потайна процедура по придобиването на още една партида бойни самолети F-16

Христо Гаджев
Христо Гаджев

В момента тайно се ремонтират лагери и се подготвят нови терени, в които да приемат бежанци и мигранти без никаква прозрачност и отчетност пред българското общество. За това предупреди депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев в декларация от трибуната на Народното събрание.

 

Той отбеляза, че в момента има две важни теми за България. Едната е бежанската криза, а другата е потайна процедура по придобиването на още една партида бойни самолети F-16.

 

"Когато преди месец алармирахме за идващата криза, не бяхме чути. Дори служебното правителство и много от партиите тук в парламента си позволиха да подходят с ирония към проблема. Министри последните няколко дена загрижено коментират, че няма средства за управление на кризата. Казват как Министерски съвет ще предложи промени между двете четения на Закона за държавния бюджет, за да се осигурят средства за полиция, армия и приемни центрове. Тогава да изтеглят актуализацията на бюджета, предложена от служебното правителство и да я внесат отново", призова Гаджев.

 

По думите му досега българските правителства винаги са били отговорни и солидарни по темата с мигрантската и бежанска криза. Помагали сме на останалите държави-членки, именно защото сме били честни и открити, напомни Гаджев, като открои, че експремиерът Бойко Борисов успял да договори 160 млн. допълнителни средства за охрана на границата.

 

Гаджев настоя служебното правителство на Румен Радев незабавно да настоява пред ЕС да се получи целево финансиране.

 

За "потайната процедура по придобиването на още една партида бойни самолети F-16, Христо Гаджев заяви, че правителствата на държавния глава имат афинитет към процедурите за придобиване на самолет. От ГЕРБ със задоволство констатираха, че продължаването на тази политика е правилен подход, но не разбират защо това се прави в пълен мрак.

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени