Христо Гаджев: Лицемерие е говоренето на предишните управляващи за подкрепа на Украйна и за евроатлантическа ориентация

В ГЕРБ знаем как да се справим с кризите, добави той

Христо Гаджев, ГЕРБ
Христо Гаджев, ГЕРБ Източник: Zonanews

IT-специалистите обясниха как е била осъществена атаката срещу профилите на ГЕРБ в социалната мрежа. Тя е започнала, когато разкрихме връзките с руски икономически интереси - за цените на газа, фактурите. Продължаваме да разкриваме подобни зависимости. Всеки ден от 1 януари до 30 юни България е плащала милиони месечно на Русия за нефт и газ. 70% от вноса от Русия е нефт и газ. Платили сме 1,8 млрд лв., а не внасяме руски газ, според предходните управляващи. Това заяви Христо Гаджев, кандидат за народен представител в 25-ти МИР-София от ГЕРБ-СДС.

 

Статистика показва, че сме внасяли и сме го купували по-скъпо. Нефт и нефт продукти - внесли сме с 1, 6 млрд повече. Цени на петрол са по-високи за Брент, а ние говорим за Урал. Тези продукти са под санкции, но чрез дерогацията Василев ги блокира и така България не спазва тези санкции. Защо забраняваме друг внос на нефт като експерти казват, че можем да се справим и с други видове нефт. Василев-аргументира че цените ще са по-евтини. Но очевидно това не е така. На колонки бензина е скъп, добави Гаджев. 


Когато сложиш политическа протекция, реализираш огромни печалби. Заобикаляме санкциите и става ясно, че руският внос се е увеличил. И финансираме руската машина в Украйна. Статистиката е ясна - досега с 5 млрд. Нали не внасяме руски газ? Факт е, че правителство спря доставки, е как сме внесли за 1,8 млрд. Защо сме внесли нефт хем повече, хем по-скъп, коментира Христо Гаджев. 

 
Лицемерие е говоренето на предишните управляващи за подкрепа на Украйна и за евроатлантическа ориентация. Ние сме утроили дефицита с Русия и финансираме войната на Путин. 


Заради тези разкрития е атаката на профилите на ГЕРБ в социалните мрежи, добави той. "Атаките са дошли от руски профили, затова се прави връзка с темата. Като показваме как Русия е печелила от България, атакуват нас, а не ДБ, подчерта кандидат-депутатът. 

 

На въпрос, че ГЕРБ е спряла да говори за машините, Гаджев отговори, че е решено, че гласуването ще бъде само с машини и затова от партията ще направят всичко възможно да следят, че процесът е прозрачен. "Външни лица са правили сертификацията. Да припомним - десетки хиляди българи отиват да си вземат парите от пощата, защото не могат да си теглят от банкомат. Същите тези хора не могат да гласуват и на машините", обясни Гаджев.

 

В ГЕРБ знаем как да се справим с кризите - в кампанията и с програмата, която сме изготвили с антикризисни мерки се надяваме да спечелим доверието на хората, отбеляза той.

 

Христо Гаджев заяви още, че всяка политическа партия е капсулирана. "ПП - кой иска да управлява с тях? ДБ и БСП. Важното октомври е да има работещо и стабилно правителство. Отговорно решение на всички. 

 

"Забавлявам се искрено на колегите от бившите управляващи. Предишните две служебни правителства, когато чегъртаха ГЕРБ, бяха "ок", а сега като освобождават техни партийни назначения са недоволни", добави Гаджев.

 

Относно "Газпром" той повтори категоричната позиция на ГЕРБ, че партията е за 100% диверсификация. "Трябва да имаме възможност за внос на газ от всички източници", допълни Христо Гаджев.

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени